[ad_1]

همزمان با افتتاح یک کارخانه بزرگ فرآوری جلگوئز ، رئیس جمهور محمد اشرف غنی می گوید که دولت در حال حفاظت و احیای جنگل های جلگوزه است.
به گزارش آژانس جمهوری؛ آقای غنی روز سه شنبه (16 ژوئن) افتتاح کارخانه فرآوری رحیم گردیزی جلگوزا را تحویل گرفت و افتتاح کرد.
در این مراسم که در کاخ چهار چنار برگزار شد و فرمانداران پکتیا ، پکتیکا ، هاست و لوگر و تعدادی از بزرگان از طریق ویدئو کنفرانس در مرکز ولایت پکتیا حضور داشتند ، ابتدا اطالا نصیب ، رئیس واحد تسهیل سرمایه گذاری ، سخنرانی کرد. جمهوری ثروتمند ، جایی که گنجینه های پنهان کشور به صورت قانونی و شفاف دیده می شود و مورد استفاده قرار می گیرد ، گفت که پیشرفت چشمگیری در جلوگیری از قاچاق بومادران و تولید ، فرآوری ، بسته بندی و فروش آن حاصل شده است.
وی با تشکر از سرمایه گذاری گروه رحیم گردیزی ، گفت که افغانستان سالانه 24000 تن زردچوبه تولید می کند که به دلیل توجه دولت و اشتغال هزاران نفر از هموطنان ما هر ساله ده تا دوازده درصد افزایش می یابد. . وی گفت: “ما سرمایه گذاران دیگر سرمایه گذاران را می خواهیم و به آنها اطمینان می دهیم كه تمام تسهیلات لازم را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.”
دکتر انورالحق احدی ، وزیر زراعت ، آبیاری و مالداری ، با استقبال از افتتاح کارخانه فرآوری رحیم گردیزی جلغوزا ، گفت که این کارخانه به ابتکار و تشویق رئیس جمهور راه اندازی شده است که باعث افزایش تولید و درآمد جلغوزه و تقویت زنجیره خواهد شد. از ارزش وی افزود كه شركت رحیم گردیزی نام خوبی در زمینه فولاد دارد و آرزو می كنیم این شركت در زمینه جلغوزه بدرخشد.
دکتر احدی خاطرنشان کرد: چنین صنایع کشاورزی در صنعتی سازی کشور مثر است. افغانستان تولید کننده و صادرکننده جلجوز است و احیای جلگوز و جنگل های دیگر زمینه اشتغال تعداد زیادی از مردم را فراهم کرده و درآمد ملی را افزایش می دهد. وی افزود که با توجه به رشد صنعت کشاورزی در این بخش ، حمایت و امکانات جامع را برای سرمایه گذاران فراهم خواهیم کرد.
محمد یونیس مهمند ، نایب رئیس اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری ، با تشکر از رئیس جمهور گفت: “ما می خواهیم همه منابع کشاورزی افغانستان مانند جلگوزا را برای توجه شما تولید ، پردازش و به بازار عرضه کنیم.” برای تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری و ابتکار عمل در اینجا باید مدال اهدا شود.
محبوب گردیزی ، رئیس کارخانه فرآوری جلغوزا ، رحیم گردیزی گفت: خوشحالم که ایجاد این کارخانه بزرگ و استاندارد در استان پکتیا مردم را به آینده امیدوار می کند و افتتاح این کارخانه را به رئیس جمهور تبریک می گویم.
محبوب گردیزی افزود که اگر امکانات لازم برای آنها فراهم شود ، آنها در بخش برق نیز سرمایه گذاری خواهند کرد ، زیرا این امر باعث ایجاد شغل بیشتر و کاهش فقر خواهد شد. وی از سرمایه گذاران خواست تا با سرمایه گذاری در بخشهای مختلف شغل فراهم کنند.
بعداً ، در زمان رئیس جمهور غنی ، والیان پکتیا ، پکتیکا ، هاست و لوگر با بریدن روبان کارخانه ، محاکمه دشت رحیم گردیزی را کشف کردند.
رئیس جمهور غنی در سخنان خود گفت که افتتاح کارخانه را به همه هموطنان خود ، به ویژه گروه رحیم گردیزی تبریک گفته و برای قدردانی از این گام خوب ، مدال اهدا خواهد کرد. سرمایه گذار هر استان باید از این طریق در استان مربوطه خود سرمایه گذاری کند ، زیرا این امر تأثیر بسزایی در ثبات ، همبستگی و توسعه اقتصادی کشور دارد.
رئیس جمهور گفت كه با افتتاح این كارخانه در جلغوزه ، گردیز ارزش خود را نه تنها از نظر تاریخی ، بلكه از نظر اقتصادی نیز نشان داد و من این قدم ارزشمند را به همگان تبریک می گویم. من همچنین از مردم پکتیا ، پکتیکا و هاست به خاطر تلاش هایشان برای حفاظت از جنگل های جلگوزا تشکر می کنم.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مردم در حفاظت از جنگل ها گفت كه پیام من به همه مردم این است كه احیای جنگل ها به نفع آنها است و ما روی سرمایه گذاری در این زمینه تمركز خواهیم كرد.
رئیس جمهور غنی به وزارتخانه های زراعت ، آبیاری و مالداری ، صنعت و تجارت و واحد تسهیل سرمایه گذاری دستور داد تا به افزایش محصول و محصولات میوه ، زراعت ، طبقه بندی و سایر مناطق برای احیای دالگوز و سایر جنگل ها توجه کنند. جذب سرمایه گذاری و هماهنگی و همکاری با سرمایه گذاران و بخش خصوصی.
رئیس جمهور گفت که افغانستان در حال حاضر توسط کریدورهای هوایی به بیش از 52 کشور متصل است ، اما کریدورهای زمینی نیز مورد نیاز است و باید فعال شوند. سرمایه گذاران باید سرمایه گذاری زیادی در بخش کرومیت انجام دهند ، همانطور که در جلغوزه سرمایه گذاری کردند.
رئیس جمهور تأکید کرد که سرمایه گذاران ما از اقتصاد کشور پشتیبانی می کنند و منطق بازار را درک می کنند ، بنابراین از کلیه روابط بین الملل برای ارائه تسهیلات به آنها استفاده می شود. وی افزود: سهل انگاری و دلسردی سرمایه گذاران قابل قبول نیست.
رئیس جمهور در پایان سخنان خود گفت که سالانه یک میلیون هکتار زمین آبیاری می شود و افغانستان به یک مرکز پایدار و صادرات محصولات کشاورزی تبدیل می شود و زنجیره ارزش تقویت می شود. وی افزود که پس از آن ، هر سفیر افغانستان در خارج از کشور ، در کنار سایر وظایف خود ، نمایندگان بازرگانان و سرمایه گذاران خواهند بود و آنها باید در زمینه بازاریابی و ایجاد امکانات بیشتر برای آنها کار کنند.
آژانس جمهوری – کابل
[ad_2]