[ad_1]

بر اساس آخرین گزارش ها ، امروز (پنجشنبه ، 25 سپتامبر) در اثر انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل دست کم 13 نفر کشته شدند.
سخنگوی طالبان تأیید کرد که در این انفجار دست کم 13 نفر از جمله کودک کشته شدند.
دیوید مارتینون ؛ سفیر فرانسه در کابل در توییتر درباره احتمال وقوع انفجار دوم هشدار داد.
مدت کوتاهی پس از انفجار اول ، انفجار دوم تایید شد.
در عین حال ، ایالات متحده از شهروندان خود خواسته است که از سفر به فرودگاه کابل خودداری کنند.
این انفجارها زمانی رخ داد که ایالات متحده و انگلیس درباره حمله به فرودگاه کابل هشدار دادند.
این انفجارها پس از آن صورت گرفت که وضعیت در فرودگاه کابل برای چند روز بحرانی بود.
اگرچه کابل و بقیه کشور – به استثنای پنجیر – اکنون تحت کنترل طالبان هستند ، این گروه به طور مداوم مدعی است که این روزها هیچ ناامنی یا جنگی در این کشور وجود ندارد و حتی کسی کشته نشده است. این بیانیه را مخدوش می کند.
دولت فاسد اشرف غنی و ارتش ، مقامات امنیتی و نهادهای اطلاعاتی آن دیگر ادعا نمی کنند که در چنین انفجارهایی دخیل هستند یا از بی اثر بودن ، فساد و سوء مدیریت آنها انتقاد می کنند.
به همین دلیل ، طالبان تنها ارگان مسئول وضعیت امنیتی در پایتخت و سراسر کشور است.
اما این تنها یک طرف قضیه است. از سوی دیگر ، امنیت فرودگاه کابل در دست نیروهای خارجی تحت رهبری ایالات متحده است حتی پس از سقوط پایتخت طالبان.
هزاران نیروی آمریکایی مدتهاست که در فرودگاه کابل مستقر و کنترل شده اند. علاوه بر این ، صدها متحد آمریکا از جمله انگلیس و ترکیه در فرودگاه کابل حضور دارند.
بنابراین ، آمریکایی ها در درجه اول مسئول امنیت این فرودگاه هستند. کسانی که در 20 سال گذشته عامل ناامنی ، خشونت و خونریزی در کشور ما بوده اند.
مهمتر از آن ، دو روز پیش ، رئیس جمهور آمریکا ابتدا درباره احتمال حمله انتحاری داعش در فرودگاه کابل هشدار داد و از آن زمان دیگر مقامات نظامی آمریکا و انگلیس این هشدار را تکرار کردند.
این یعنی چی؟ آیا آنها با داعش ارتباطی دارند و به داعش دستور می دهند برای جلوگیری از موج فزاینده فشار جمعیت ، حمله انتحاری انجام دهد تا ماموریت تخلیه شهروندان آمریکایی و متحدان افغان آنها از 31 آگوست تجاوز نکند. این هدف؟ یا آنها می دانستند که بدون مشارکت در مدیریت یا سازمان خود اتفاق می افتند. اما آنها مانع آن نشدند؟ یا اینکه آنها می دانستند ؛ اما آنها نتوانستند جلوی آن را بگیرند.
پاسخ هر یک از این س questionsالات هرچه باشد ، وی مستقیم و غیر مستقیم مسئول انفجارهای اخیر در فرودگاه کابل است.
شرم بزرگ دیگر ابرقدرت این است که ادعا می کند این کشور حتی قادر به ارائه فرودگاه کوچک نیست. چگونه می توان از ثروت ابرقدرت ، حقارت و تحقیر انتظار داشت که کشوری در بحران و کشوری را که در جنگ ، بدبختی ، ناامنی و خشونت قربانی شده است نجات دهد و آرامش و آسایش را در سرزمینی امن به ارمغان آورد؟
پیش از این ، طالبان تصریح کرده بود که آمریکایی ها عمدتا مسئول ناآرامی های فرودگاه کابل هستند. کسانی که مردم را به فرار تشویق می کنند و دلایلی برای چنین اقدامی ارائه می دهند.
با این حال ، مسئولیت غیر مستقیم طالبان در جلوگیری از این حملات مرگبار را نمی توان نادیده گرفت.
به نظر می رسد این بمباران نقش طالبان را در امنیت علیه مردم افغانستان افزایش داده است. زیرا از این پس آنها هستند که باید به سوالات و ابهامات پشت این نوع حملات پاسخ دهند.
طالبان چندین روز است کابل را کنترل کرده و ورودی های فرودگاه کابل را کنترل می کنند.
بر این اساس ، اگر آخرین حملات خونین در خارج از فرودگاه انجام شده باشد ، بدون شک طالبان باید آن را توضیح دهند. چرا و چگونه مهاجمان انتحاری موفق شدند مواد منفجره لازم را به فرودگاه منتقل کرده و عملیات خود را با موفقیت انجام دهند؟
اما اگر این حادثه از داخل فرودگاه سازماندهی شده و بمب گذاران انتحاری و مواد منفجره مورد نیاز آنها از داخل تحویل داده شود ، نیروهای آمریکایی و دیگر متحدان آنها باید واکنش نشان دهند.
با این حال ، آنچه در فرودگاه کابل اتفاق افتاد ، منتفی نیست و ایالات متحده و طالبان باید در برابر ابهامات و مسائل جدید به وجود آمده ، به روشنی و مسئولیت توضیح دهند.
این مسئولیت به گونه دیگری مهم است و این دقیقاً همان داعش چیست؟
پیش از این ، بسیاری از کارشناسان و حتی کشورها و مقامات منطقه و جهان استدلال می کردند که داعش از طالبان جدا شده و این دو گروه از نظر سازمانی و ایدئولوژیکی با یکدیگر روبرو هستند.
برخی از کشورها حتی از این گروه به امید اینکه طالبان با داعش بجنگند و با تقویت روابط با طالبان سعی کنند داعش را در افغانستان مهار ، زمین گیر و نابود کنند ، حمایت کرده اند.
اما انفجارهای اخیر در فرودگاه کابل که مقامات آمریکایی و رسانه های غربی آن را مقصر داعش می دانند ، بار دیگر شبهات را برانگیخته و طالبان را در آزمایش دشواری برای تعیین موقعیت و رویکرد آنها در قبال داعش به چالش کشیده است.
این امر به ویژه از زمان ذبیح ولا مجاهد بسیار مهم است. سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان پاسخی روشن و صریح به س questionالی درباره نگرش این گروه در قبال داعش نداد.
بنابراین در حال حاضر مردم و ناظران افغانستان منتظر برخورد طالبان با مشکل دیگری به نام داعش هستند ، زیرا آنها رویکردهای مشخص و مشخصی برای سایر مخالفان خود ، از جمله ایالات متحده دارند.
آیا این گروه تروریستی و اهریمنی با وجود حکومت طالبان در افغانستان هنوز زنده است و هر از گاهی با ایجاد فجایعی مانند کشتار فرودگاه کابل ، امنیت افغانستان و شهروندان و شاید محدوده قدرت و قدرت آن را به چالش می کشد؟ برای داعش ، از جمله ایالات متحده ، از ابتدا برنامه ریزی شده بود ، این باعث افزایش ناامنی ، خشونت و وحشت در خارج از مرزهای افغانستان می شود و بر امنیت ملی همسایگان ما تمرکز می کند ، یا طالبان انتظارات را برآورده می کند. آیا کشورها واکنش مثبت نشان می دهند و داعش را برای همیشه از افغانستان منحل می کنند؟
عبدالمتین فرهمند – جمهوری
[ad_2]