تابو دولت موقت ؛ اولین قربانی ثروتمند

[ad_1]

تابوی موقت دولت ؛  اولین قربانی ثروتمند

اخیراً ، یک پیام صوتی منسوب به محمدامین احمدی؛ به نقل از یکی از اعضای تیم مذاکره کننده صلح افغانستان که صلح بدون تشکیل دولت موقت ممکن نیست.

احمدی در یک پیام صوتی گفت: “شرط کمک جهانیان به افغانستان صلح با طالبان است و راه صلح تشکیل دولت مشترک بدون دکتر غنی است.” “هیچ دولتی ، هیچ دولتی قربانی نمی شود. غنی (رئیس جمهور) اولین قربانی است. او هیچ حامی در جهان ندارد. هزاره ملتها را در این مسیر نگذرانید.”

تیم مذاکره کننده افغانستان پیام صوتی را “نظر قابل انتساب و شخصی” یکی از اعضای هیئت نامید.

پیش از آن ، عبدالحفیظ منصور؛ یکی از اعضای تیم مذاکره کننده افغانستان گفت که افرادی وجود دارند که به شدت مخالف ورود دولت موقت هستند. اما اکثریت قریب به اتفاق طرفدار حفظ نظام جمهوری هستند و اگر یک نفر برود و دیگری بیاید ، صلح ارزش آن را دارد.

اگر خوب دقت کنیم ، پیام صوتی منتسب به دکتر امین احمدی شکل بارزتری از دیدگاه است که قبلاً توسط عبدالحفیظ منصور بیان شده است. یکی دیگر از اعضای تیم مذاکره کننده ارتقا یافت.

هر دو دیدگاه دو چیز مشترک دارند: یکی اینکه تغییر رژیم یکی از پیامدهای اجتناب ناپذیر هر توافق صلح خواهد بود. تغییری که بدیهی است با ایجاد دولت انتقالی یا موقت آغاز می شود و سپس منجر به نظم پایدار بر اساس اصول توافق شده می شود. نکته دوم این است که در این میان ، بقا یا عزیمت یک نفر مهم نیست و اگر جنگ پایان یابد و صلح و ثبات برقرار شود ، ارزش این است که یک نفر را در قدرت رها کنید و رهبری را به شخص دیگری بسپارید. بنابراین ، همانطور که آقای احمدی گفت ، اشرف غنی ممکن است اولین قربانی این تغییر باشد.

بر این اساس ، با وجود موضع رسمی تیم مذاکره کننده در مورد پیام صوتی منتسب به دکتر امین احمدی ، واقعیت تغییر نکرده است. واقعیت این است که برخی از اعضای تیم مذاکره کننده به این نتیجه رسیده اند که هرگونه توافق صلح از طریق دولت موقت انجام می شود. دولتی که اشرف غنی در آن نقشی نخواهد داشت.

از سوی دیگر ، بسیاری از جریان های سیاسی در افغانستان به این نتیجه رسیده اند که اشرف غنی از “جمهوری” به عنوان ابزاری برای ماندن در قدرت و جلوگیری از تهدید علیه قدرت سیاسی خود استفاده کرده است. فرقی نمی کند تهدیدها صلح آمیز باشند یا تحریک کننده.

جالب است بدانید که به گفته منتقدان ، خود آقای غنی با دستکاری گسترده در دو انتخابات ریاست جمهوری و یک انتخابات پارلمانی ، وحشیانه ترین و جبران ناپذیرترین ضربات را به اصل جمهوری وارد کرده ، آن را تضعیف کرده و رسوا و فاسد. کاملاً اما اکنون که جمهوری در خطر است و این خطر قدرت سیاسی او را درگیر می کند ، او از آن دفاع می کند و عبور از آن را خط قرمز خود می داند.

در هر صورت ، اظهارات منتسب به موضع قبلی دکتر احمدی و عبدالحفیظ منصور نشان می دهد که تابوی دولت موقت نقض شده است و صحبت در مورد آن دیگر نمی تواند ممنوع و خطرناک باشد. این واقعیتی است که کل روند صلح را تحت الشعاع قرار داده است و صلح پایان نخواهد یافت مگر اینکه کابل آماده پذیرش این فداکاری بزرگ باشد.

این واقعیت که آقای احمدی گفت اشرف غنی اولین قربانی هرگونه توافق صلح است و هیچ تلاشی برای حفظ حاکمیت آن لازم نیست ، در واقعیت های دیگر ریشه دارد. از جمله ، پاکستان و طالبان آقای غنی را مانعی برای صلح می دانند نه بخشی از راه حل. بدون شک علت انسان نیست؛ بلکه این یک دیدگاه مسلط به سیاست و قدرت است که با اتکا به دیدگاه مرکزی – پیرامونی ، خود را به عنوان مرکز و دیگران در اطراف خود تصور می کند. چنین دیدگاهی با رویکرد اساسی طالبان و پاکستان که می خواهند تمام یا بیشتر قدرت خود را به طالبان بدهند ، مغایرت دارد. به همین دلیل ژنرال اسد درانی است. رئیس پیشین ISI چند ماه پیش در یک مصاحبه جنجالی گفت که آقای غنی نقشی در آینده سیاسی افغانستان نداشته است. زیرا فاقد حمایت ملی و قومی است. بنابراین او باید با آخرین پرواز کابل را ترک کند.

علی موسوی جمهوری است

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *