[ad_1]

شماری از کارشناسان و سیاستمداران با توجه به رویکرد جدیدی که دولت جو بایدن ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده در مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان به کار گرفت ، روابط جدید کابل و واشنگتن را بررسی کرده اند.
به گزارش آژانس جمهوری؛ کارشناسان روز پنجشنبه در این مراسم در کابل تأکید کردند که دونالد ترامپ رویکرد سنتی در سیاست ایالات متحده را کنار گذاشته و دولت جدید به رهبری بایدن می خواهد روابط سنتی خود را با همه کشورهای جهان از جمله افغانستان تقویت کند. .
رحمتولا نبیل ، رئیس پیشین امنیت ملی با اشاره به رویكرد دولت قبلی آمریكا در مورد صلح در افغانستان ، گفت كه دولت ترامپ روش هایی را در توافقنامه صلح دوحه انتخاب كرده است كه نیروهای جهانی و منطقه ای را زیر سوال می برد.
آقای نبیل افزود که با پیشرفت روند صلح ، جذب گروه های تروریستی از جمله داعش و شبکه حقانی افزایش یافته و ایالات متحده در آستانه از دست دادن نقش اصلی خود در افغانستان است.
وی گفت: ایالات متحده در روند صلح افغانستان ناعادلانه عمل کرده و نیروهای جهانی و منطقه ای را نسبت به روند کار بدبین کرده است.
نبیل تأكید كرد كه اگر دولت جدید آمریكا بخواهد روند صلح افغانستان را دوباره به جریان بیندازد ، باید تحریم های بین المللی را بر اعضای ISAI اعمال كند. زیرا این موسسه خود برای ادامه مسیر و بقای خود به منابع زیادی دسترسی دارد از جمله درآمد حاصل از قاچاق مواد مخدر و بنگاه های تولیدی.
آقای نبیل گفت که طرفداران جمهوری در افغانستان همچنین باید سیاست همجواری با ارگ ، دفتر ، منبر و سیاستمداران را تقویت کنند تا همه احساس راحتی کنند و مشروعیت جنگ طالبان را به چالش بکشند.
اسدولا سعادتی ، معاون دوم شورای عالی آشتی ملی نیز گفت كه دولت ترامپ برخلاف همه اصول پذیرفته شده بین المللی ، روابط دولت با افغانستان را كنار گذاشته و با یك گروه كوچك توافقنامه صلح امضا كرده است تا امنیت ملی یک اولویت.
وی گفت که ایالات متحده در ابتدا تلاش کرده است تا مسئله افغانستان را به صورت نظامی حل کند. اما بعداً او روی رویکرد سیاسی تمرکز کرد. اما “ما انتظار نداریم كه این ریل از خط خارج شود ، بلكه تغییرات كوچكی ایجاد می كند. بایدن ، برخلاف ترامپ ، نهادگرا است و به توصیه های ژنرال گوش می دهد.”
به گفته وی ، نه تنها وزارت امور خارجه آمریکا بر تجدید نظر در توافقنامه صلح با طالبان اصرار دارد ، بلکه پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا و بایدن نیز مطمئناً به توصیه های این نهادها گوش فرا خواهند داد.
سعادتی تأکید کرد که بایدن بیشتر به متحدان جهانی خود از جمله اروپا توجه دارد و اروپا بیشتر نگران ارزشهای حقوق بشری در افغانستان است.
به گفته وی ، ایالات متحده تلاش می کند تا افغانستان دوباره به یک نقطه بحران یا بحران بین المللی و منطقه ای تبدیل نشود و باید اطمینان حاصل شود که دیگر منافع آن در افغانستان و منطقه توسط افغانستان تهدید نمی شود.
وی گفت که دولت بایدن می تواند از دو طریق نظامی و سیاسی برای تحت فشار قرار دادن طالبان و فشار سیاسی بر دولت افغانستان برای ایجاد صلح در این کشور استفاده کند.
ولی؛ سعادتی همچنین گفت: ترامپ در روند صلح افغانستان عجله نخواهد کرد و قدرت را تحت عنوان صلح به طالبان تحویل نخواهد داد.
به گفته وی ، محتوای توافقنامه صلح تغییر نخواهد کرد. اما بررسی جدی تفسیر این توافق نامه را انجام خواهد داد.
دولت جدید ایالات متحده گفته است که به طور جدی توافق صلح با طالبان را بررسی خواهد کرد. دولت بایدن معتقد است که این توافقنامه امتیازات بیشتری به طالبان می دهد ، اما این گروه در اجرای هر یک از تعهدات خود کوتاهی کرده است.
عبدالله امینی – آژانس جمهوری
[ad_2]