خشکسالی در افغانستان؛ تولید گندم یک میلیون تن کاهش می یابد

[ad_1]

خشکسالی در افغانستان؛  تولید گندم یک میلیون تن کاهش می یابد

وزارت کشاورزی ، دام و آبیاری کشور می گوید که خشکسالی تولید گندم را حدود 1 میلیون تن نسبت به سال قبل کاهش می دهد.

اکبر رستمی ، سخنگوی این وزارتخانه ، به بی بی سی گفت که تولید گندم در کشور امسال 4 میلیون تن پیش بینی شده است. سال گذشته 5.1 میلیون تن گندم در افغانستان تولید شد.

وی گفت: مطالعات اولیه نشان می دهد که بیش از دو میلیون هکتار از اراضی کشور زیر کشت گندم است.

به گفته آقای رستمی ، هرات و بادگیس در غرب و یوزجان در شمال افغانستان ولایاتی هستند که بیشترین خشکسالی را دارند.

گندم غذای اصلی مردم افغانستان است. افغانستان برای 33 میلیون نفر جمعیت خود به بیش از 6 میلیون تن گندم نیاز دارد. کاهش تولید گندم به چهار میلیون تن در سال جاری به افغانستان امکان واردات بیش از دو میلیون تن گندم را می دهد.

به دلیل کمبود کشاورزی مدرن در این کشور ، تولید گندم نیز به میزان برف و باران بستگی دارد. بیشتر گندم تولید شده در مناطق آبی و در معرض خطر نیز در مناطق آبی تولید می شود.

به عنوان مثال ، در سال گذشته ، از حدود 5 میلیون تن گندم تولید شده در افغانستان ، بیش از 4 میلیون تن در مناطق آبی و حدود یک میلیون تن در مناطق آبی تولید شده است.

بر اساس آخرین آمار ، افغانستان 7.3 میلیون هکتار زمین کشاورزی آبیاری و بارانی دارد که 3.4 میلیون هکتار آن زیر کشت است. از کل زمین های قابل کشت ، 2.3 میلیون هکتار آبیاری و حدود یک میلیون هکتار آبیاری می شود.

خشکسالی در افغانستان

زمستان سال گذشته با بارندگی کم ، افغانستان خشکسالی شدیدی را تجربه می کند.

این روند باعث شده تعدادی از خانواده ها برای یافتن آب و فرار از خشکسالی خانه های خود را ترک کنند. وزارت مهاجرین افغانستان می گوید که تاکنون 18000 خانواده آواره شده اند.

عبدالباسط انصاری ، مشاور وزارت ، گفت که 20 درصد از 18000 خانواده به دلیل خشکسالی خانه های خود را ترک کرده اند. 80 درصد دیگر به دلیل درگیری ها و ناامنی های مداوم خانه های خود را ترک کرده اند.

سازمان ملل امروز (27 ژوئن) روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی را تعیین کرده است و شعار امسال تبدیل زمین های تخریب شده به زمین حاصلخیز است.

چند ماه پیش ، فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت های هلال احمر (IFRC) اعلام کرد که تا سال 2021 ، یک سوم جمعیت افغانستان به دلیل خشکسالی فاقد غذا خواهند بود و نیاز به اقدامات فوری است.

براساس این گزارش ، خشکسالی و بحران غذایی از مشکلات عمده مردم در دهه های اخیر بوده است و توضیح می دهد که براساس آخرین برآورد سازمان بیش از 13 میلیون نفر با کمبود غذا روبرو هستند.

آژانس جمهوری – کابل

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *