خلیل زاد پشت دروازه غنی ماند

[ad_1]

خلیل زاد پشت دروازه غنی ماند

زلمی خلیلزاد؛ نماینده آمریکا در افغانستان که به کابل سفر می کند ، هنوز نتوانسته است با اشرف غنی دیدار کند و فقط با حنیف اتمر ، حمدالله محب و فضل فضلی گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه گفت که در این دیدار ، رئیس سفارت ایالات متحده در کابل و ژنرال اسکات میلر ؛ فرمانده نیروهای آمریكا و ناتو نیز در افغانستان حضور دارد.

در این دیدار ، زلمای خلیل زاد از آغاز دور دوم گفتگوهای بین افغان استقبال کرد و ایالات متحده را برای ادامه همکاری در این زمینه اطمینان داد.

دو طرف توافق کردند که ، با هماهنگی اشرف غنی و دولت ایالات متحده ، برای یک افغانستان مستقل ، متحد و دموکراتیک همکاری کنند و افغانستان را به صلح برسانند که قدرت حفظ و توسعه ارزش های پایدار را داشته باشد. دریافت شده است

اکنون گزارش شده است که خلیلزاد با آغاز دور دوم مذاکرات صلح کابل را به مقصد دوحه ترک خواهد کرد. بر این اساس ، بر خلاف عرف ، آقای غنی عمداً از ملاقات با خلیل زاد امتناع ورزید. این حرکت ، اگر تا پایان سفر فعلی خلیل زاد به کابل ادامه یابد ، نشانه دیگری از تنش های شدید و بی سابقه در روابط کابل و واشنگتن است.

س isال این است که آقای خلیل زاد در این دوره از سفر خود چه پیامی داشته که برای اشرف غنی تأسف آور و غیرقابل تحمل بود؟

بسیاری از ناظران معتقدند که این دوره از گفتگوهای صلح برای آینده سیاسی افغانستان و بنابراین اشرف غنی بسیار مهم است. زیرا این بار تعریف مجدد ساختار سیاسی و تهیه فرمولی جامع برای توزیع قدرت یکی از محورهای اصلی مذاکرات است.

با این حال ، این مسائل در اولویت آقای غنی و دولت او نیستند. وی همچنان به آتش بس فشار می آورد و می گوید پیشرفت در مذاکرات در مورد سایر مسائل به نهایی شدن موضوع آتش بس بستگی دارد.

او می داند که طالبان دست نخواهند کشید و خشونت را متوقف نخواهند کرد تا زمانی که حداکثر امتیازات مورد انتظار را کسب کنند. از سوی دیگر ، از نظر طالبان ، آتش بس امتیاز یک طرفه دولت آقای غنی است و نیرویی که هنوز به مبارزات قدرت و سخت افزارهای نظامی اعتقاد دارد ، بدون داشتن موقعیت خاصی در ساختار ، نمی تواند وجود داشته باشد. داشتن قدرت ، خاموش کردن آتش خشونت و جنگ.

بنابراین انتظار می رود اختلاف نظرها در مورد اولویت های دو جانبه در مورد قراردادها تا زمانی که در اختلاف نظرها بر اساس تصمیم گیری و حل اختلاف اتفاق افتاده ادامه داشته باشد. این همان چیزی است که اشرف غنی به دنبال آن است. اما اوضاع به نفع او نیست. از زمان پایان ترامپ و آغاز بایدن به نظر نمی رسد روند فعلی تغییر کند و همانطور که مشاور رئیس جمهور منتخب گفت ، بایدن گفت که این روند باید به همان روش ادامه یابد.

بنابراین ، دیر یا زود ، آقای غنی با طرحی برای تفکیک قدرت ، تغییر سیستم و سپردن تسلط خود به طالبان یا بخشی از آن روبرو خواهد شد و زلمای خلیل زاد مسئول زمینه سازی مأموریت فعلی خود است. .

بر این اساس ، امتناع اشرف غنی از ملاقات با خلیل زاد در کابل ، پایتخت ، پیام روشنی به وی و ایالات متحده ارسال می کند که به گفته کابل ، نقشه راه ایالات متحده و افغانستان رد شده و غنی همچنان مانع اصلی اجرای کامل آن است. این یک برنامه در نظر گرفته می شود.

از سوی دیگر ، آقای غنی با خلیل زاد همان رفتاری را داشت که او و هیئت طالبان و هیئت کابل در دوحه در جریان گفتگوهای آمریکا و طالبان داشتند. هیئت در کابل به سرپرستی حمدالله محب نیز در سفر به قطر پشت درهای بسته دیدار کردند و با شرمندگی به کابل بازگشتند. اشرف غنی با این رفتار می تواند برای خلیل زاد روشن کند که اگر در قطر ایالات متحده و طالبان در موقعیت قدرت تصمیم گیری قرار بگیرند ، این کابل ، مرکز قدرت وی است و او به تصمیم گیری با چه کسی و چرا به عنوان رئیس جمهور برای بازدید یا نه.

با این حال ، این اقدام ماهیت اساسی و هدف نهایی مأموریت فعلی خلیل زاد را تغییر نمی دهد. وی با ملاقات با عبدالله ، کرزی ، سیاف و دیگر بازیگران در کابل ، تلاش کرد تا حلقه انزوای افراد ثروتمند و اطرافیان خود را محدود کند و به نفع صلح آمریکا و ایده دولت موقت توافق کند.

عبدالمتین فرهمند – جمهوری

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *