دانلود عثمانی؛ با اهرم قانون به قومیت

[ad_1]

دانلود عثمانی؛  با اهرم قانون به قومیت

کاخ ریاست جمهوری اعلام کرد که احمد جواد عثمانی مطابق قانون برکنار شده و “در این مورد دیگر نیازی به بحث و بررسی حاشیه ای نیست.”
در اعلامیه ارگ ​​ریاست جمهوری آمده است که طبق ماده 11/64 قانون اساسی افغانستان ، انتصاب و برکناری کارمندان ارشد دولت یکی از اختیارات رئیس جمهور است.
این ارگ گفت وزیر بهداشت عمومی سابق توسط رئیس جمهور در تاریخ 10/10/99 آزاد شد.
ریاست جمهوری اعلام کرد که به زودی سرپرست وزارت صحت عامه اعلام خواهد شد.

احمد جواد عثمانی؛ وزیر بهداشت عمومی پیشین می گوید تا زمان استعفا ، درخواست کتبی استعفا برای وزارت بهداشت ارسال شده است.

عطا محمد نور اخراج آقای عثمانی را “حساس ، توهین آمیز و دیکتاتوری” خواند و هشدار داد که “ما هزینه بالایی خواهیم پرداخت”.
واکنش آقای نور نشان داد که تصمیم رئیس جمهور در برکناری وزیر بهداشت عمومی عملی ناشیانه از یک حق قانونی است و همین روند باعث ایجاد تنش و حساسیت و فعال شدن خطای قومی در جامعه بحران زده در افغانستان شده است.

تردیدی نیست که آقای غنی به عنوان رئیس جمهور حق دارد اعضای کابینه خود را در چارچوب قانون اساسی برکنار و نصب کند ، صرف نظر از شرایط مشروعیت وی. اما استفاده از این حق باید کاملاً موجه ، محترمانه و بدون انگیزه های سیاسی و قومی قوی باشد.

اما در مورد برکناری وزیر بهداشت عمومی هیچ یک از این معیارها در نظر گرفته نشد. ابتدا آقای عثمانی پس از اخذ رای اعتماد به پارلمان از کار اخراج شد. در زمانی که چندین نفر دیگر از اعضای کابینه آقای غنی ، از جمله نزدیکترین چهره های دست نشانده وی ، مانند رئیس بانک مرکزی ، قادر به انجام این کار نبودند ، این بدان معنی است که آقای عثمانی صلاحیت های لازم را برای برای کسب رای اعتماد در پارلمان. ای

در مورد فیروز الدین فیروز نیز همین امر صادق بود. وی یکی از معدود وزرای مشروع دولت افغانستان بود. در حالی که بیشتر مناصب کابینه توسط کارمندان غیرقانونی انجام می شد.

نکته دوم در مورد آقای عثمانی این است که در ابتدا اشرف غنی سعی کرد وی را مجبور به “استعفا” کند. اما هنگامی که آقای عثمانی پاسخ داد که منع قانونی برای ادامه کار وی وجود ندارد ، ارگ نامه ای را با تصویب استعفا در یک تصمیم یک جانبه برای او ارسال کرد که عطا محمد نور آن را صحیحاً “دیکتاتوری” تعبیر کرد ؛ استعفائی که هرگز توسط وزیر پیشنهاد یا قبول نشده است.

هدف از ارسال این نامه مقابله با وزیر با اقدامات انجام شده و مجبور کردن وی به ترک وزارت بود. هدف دوم ادامه تلاش ناامیدانه ارگ ​​برای “استعفا” وزیر بود تا مبادا بر خلاف میل وی اخراج شود و بدون منع قانونی به کار خود ادامه دهد. به نظر می رسد اشرف غنی نگران تنش های سیاسی و قومی ناشی از برکناری مستقیم وزیری است که به تازگی در پارلمان تصویب شده است.

مسئله سوم ، انتساب عزل عثمانی به فساد چهار نفر از نزدیکان و مشاوران وی است. با این حال ، کسانی که به دادستانی ارجاع شده اند هنوز در مرحله “متهم” و “مظنون” هستند و به طور رسمی توسط دادگاه صالح ، مستقل و بی طرف مجرم شناخته نشده اند.

از طرف دیگر ، حتی اگر جرم آنها در این روند ثابت شود ، جرم طبق قوانین افغانستان عملی “شخصی” است و نمی تواند به دیگران منتقل شود. معنای این اصل این است که اگر برادر وزیر مرتکب جرمی شده باشد ، عواقب آن جرم محدود به وی است و به وزیر تسری نخواهد یافت.

وزارت صحت عامه نیز از این افراد خواست كه به دادستانی گزارش دهند و اظهار داشتند كه روابط نزدیك خانوادگی مانع اجرای قانون نمی شود ، بنابراین اعلام كرد هرگونه تلاش یا استفاده از نفوذ سیاسی یا غیرقانونی برای برائت متهم غیر مجاز است. من کردم. پس چرا وزیر بهداشت دو روز پس از این حادثه اخراج شد؟ آیا هدف از طرح دادخواست علیه نزدیکان وزیر ، زمینه سازی برای برکناری وی نبود؟

آخرین مسئله این است که اقتدارگرایانه ، حساس ، توهین آمیز ، قومی و مبتنی بر عشق و نفرت سیاسی از کاخ ریاست جمهوری و اشرف غنی در این زمینه ، وی را مجبور به استفاده از نیروی نظامی برای محاصره ساختمان وزارت بهداشت کرده و شخصاً اقدام به عدم توجیه خود می کند. تصمیم با حضور در آن وزارتخانه اما این پایان ماجرا نیست و بیانیه جدید ارگ نمی تواند حاوی تنشی باشد که پس از این اقدام بوجود آمده است. نگرش نسبت به سناتورهای دستگیر شده و وزیر آزاد شده نشان می دهد که وصیتی در این ارگ شکل گرفته است ، این بار به نام مبارزه با فساد. دستیابی به اهداف سیاسی و قومی یک حلقه خاص. در هر دو مورد ، سناتورها همچنان متهم هستند و اشرف غنی حق لغو عضویت در سنا را نداشت و نزدیکان وزیر بهداشت متهم هستند و از طرف دیگر ، این یک جرم شخصی است و نمی تواند به شخص دیگری منتقل شود.

محمدرضا امینی جمهوری است

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *