دولت بایدن توافق با طالبان را در نظر خواهد گرفت

[ad_1]

دولت بایدن توافق با طالبان را در نظر خواهد گرفت

آنتونی بلینکن ، که توسط وزیر بایدو وزیر خارجه روز سه شنبه معرفی شد ، گفت که از توافق دولت ایالات متحده با طالبان قدردانی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری جمهور به نقل از بی بی سی؛ دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا که روز چهارشنبه کاخ سفید را ترک خواهد کرد ، اواخر فوریه سال گذشته توافق نامه ای با طالبان امضا کرد که هدف آن پایان دادن به طولانی ترین جنگ آمریکا است.

با این حال ، در اقدامی بحث برانگیز ، دولت ترامپ برخی از اصلاحات توافق نامه را مخفی نگه داشته است.

“ما می خواهیم این به اصطلاح” جنگ ابدی “را خاتمه دهیم. “بگذارید آن را حفظ کنیم.”

وی افزود: “ما باید دقیقاً به آنچه واقعاً توافق شده است نگاه كنیم. من هنوز جزئیات آن را نمی دانم.”

بر اساس توافق نامه امضا شده در دوحه ، ایالات متحده گفت كه تا ماه مه 2021 تمام نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد كرد و طالبان قول دادند كه به گروه های افراطی اجازه فعالیت از افغانستان را ندهند.

پس از توافق ، حملات شورشیان طالبان به نیروهای بین المللی متوقف شد ، اما حملات این گروه به نیروهای امنیتی افغانستان ادامه داشت. دولت افغانستان در حال نبرد با طالبان است که تلاش می کنند بخشهایی از کشور را تحت کنترل خود درآورند.

طالبان به بی بی سی گفتند اگر همه نیروهای خارجی تا بهار سال آینده افغانستان را ترک نکنند ، مطابق توافق با ایالات متحده ، حملات به نیروهای بین المللی را از سر خواهند گرفت.

اگرچه آقای بایدن مدتهاست خواستار پایان حضور ایالات متحده در افغانستان است ، اما دستیاران وی اخیراً در مورد لزوم حفظ یک نیروی کوچک برای مقابله با خشونت در این کشور صحبت کرده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه ، آقای بلینکن در پاسخ به س fromال سناتور دموکرات جین شاهین ، قول داد که به حقوق زنان و دختران رسیدگی کند. طالبان ، که از سال 1996 تا 2001 حکومت می کردند ، آزادی زنان را به شدت محدود کردند.

آقای بلینکن با اشاره به گفتگوهای اولیه میان دولت افغانستان و طالبان گفت: “من فکر می کنم اگر از دستاوردهای زنان و دختران طی 20 سال گذشته محافظت نشود ، نتایج این روند پایدار نخواهد بود.”

“اعتراف می کنم که این کار آسان نخواهد بود ، اما ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد.”

پس از سقوط طالبان در جریان حمله به رهبری ایالات متحده در سال 2001 ، این گروه به تدریج دوباره ظاهر شد و تا سال 2018 در بیش از دو سوم افغانستان فعال بود و تهدیدی برای دولت بود. در این مدت هزاران نفر کشته شدند ، از جمله 2400 سرباز آمریکایی.

وجود قسمتهای مخفی توافق دولت ترامپ با طالبان باعث انتقاد در ایالات متحده مبنی بر وجود تفاهم پنهانی با طالبان شده است.

دولت ترامپ روز جمعه گفت تعداد نیروهای خود را در افغانستان به فقط 2500 نفر کاهش داده است.

امرول صالح ، معاون اول رئیس جمهور افغانستان قبلا گفته بود که مذاکرات آمریکا با طالبان به خودی خود اشتباه نبوده است ، اما دولت آقای ترامپ در دادن “امتیازات گسترده” به این گروه اشتباه کرده است.

آقای صالح در مصاحبه اختصاصی با بی بی سی گفت که ماموریت ایالات متحده به پایان نرسیده است و عقب نشینی نیروهای آمریکایی خطر خشونت بیشتر است. “بررسی اشتباه مهلکی است.”

طالبان خواستار آزادی 5000 زندانی خود شده اند که 400 نفر از آنها در اواخر ماه اوت سال گذشته به عنوان پیش شرط آغاز گفتگو با دولت افغانستان آزاد شدند.

آقای صالح گفت: “هیئت آمریكایی به ما مراجعه كردند و سوگند یاد كردند كه اگر شما این 5000 زندانی طالبان را آزاد كنید ، هیچ خشونتی رخ نخواهد داد. ما به آنها گفتیم كه اطلاعات ما خلاف این را نشان می دهد و اگر این افراد آزاد شوند ، خشونت رخ خواهد داد.” . “قله ها دوباره در حال افزایش است. درست است. چرا وقتی در ازای آن چیزی دریافت نکردیم چنین امتیازی دادیم؟”

در اوج جنگ در افغانستان 88000 سرباز آمریکایی در افغانستان حضور داشتند و پس از خروج آخرین نیروهای آمریکایی از افغانستان ، تعداد این نیروها به 2000 نفر کاهش می یابد.

دولت افغانستان در حال مذاکره با طالبان است ، اما مشخص نیست که آنها چه زمانی توافق نامه صلح را امضا می کنند.
بسیاری نگرانند که در صورت خروج نیروهای خارجی از افغانستان قبل از رسیدن به توافق پایدار ، طالبان قدرت خود را بدست آورند.

آژانس جمهوری – کابل

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *