دومین کارت قرمز مجلس به سند بودجه ؛ برای قدرت گرفتن با اهرم قانون مبارزه کنید

[ad_1]

دومین کارت قرمز مجلس به سند بودجه ؛  برای قدرت گرفتن با اهرم قانون مبارزه کنید

مجلس نمایندگان برای دومین بار بودجه سال مالی 1400 را رد کرد. 17 روز پیش ، مجلس سند بودجه را رد کرد و خواستار اصلاحات توسط دولت شد.

نمایندگان مجلس در جلسه امروز گفتند که دولت نه تنها اصلاحات لازم را انجام نداد. اما دو مورد تخلف جدید اضافه شده است.

میرحمان رحمانی؛ وی گفت که دولت 17 اصلاحیه درخواست شده توسط پارلمان را در این سند در نظر نگرفته است.

در جلسه امروز فقط 15 نماینده با برنامه بودجه موافقت کردند و بقیه رای مخالف دادند.

مسجد شمروزخان؛ در پاسخ به تصمیم مجلس ، سخنگوی وزارت دارایی گفت که این وزارتخانه بودجه رسمی را از مجلس نمایندگان انتظار دارد. وی افزود که با توجه به امکانات مالی ، فنی و حقوقی ، سعی دارد نظرات پارلمان را در سند جدید در نظر بگیرد و پس از تصویب هیئت وزیران ، آن را برای تصویب به پارلمان بازگرداند.

با رد سند پیشنهادی بودجه دوم توسط پارلمان ، بحران بین دو قوه اکنون بیش از گذشته شدت و تعمیق خواهد یافت. زیرا از اشرف غنی انتظار نمی رود که در پاسخ به درخواست های نمایندگان انعطاف پذیر و انعطاف پذیر باشد. الزاماتی که تعداد آنها کم نیست و در صورت تحقق ، بسیاری از قسمت های بودجه ملی را تغییر می دهد.

اختصاص بیش از 4 میلیارد افغانی به م institutionsسسات تحت ریاست جمهوری یکی از مواردی است که اعتراض نمایندگان را برانگیخت. اگرچه پول اختصاص یافته برای این امر در بودجه جدید از 10 میلیارد سال گذشته به 4.3 میلیارد افغانی کاهش یافته است. اما افشای فساد گسترده و هزینه های حیرت انگیز هزینه های ویژه برای اقدامات حفاظتی ، قانون گذاران را بر آن داشته است تا رسمیت و مشروعیت این واحدها را زیر سوال ببرند و خواستار لغو کامل این ردیف بودجه شوند. اگر چنین اتفاقی بیفتد ، نان بسیاری از آدمخواران اطراف ارگ را قطع خواهد کرد.

مخالفت قانونگذاران مخالف با این برنامه جنجالی و مبهم که “دستمال ملی” نامیده می شود ، مسئله دیگری است که روابط بین دو قدرت را متشنج می کند. پارلمان این طرح را رد کرد. اما دولت بر اجرای آن پافشاری می کند؛ برنامه ای که از فساد و سایر فعالیت های سیاسی نگران است و مشخص نیست که آیا صرف 244 میلیون دلار برای تأمین کمک غذایی به بیش از 4 میلیون خانوار فوری است و می تواند زندگی مردم یا اهداف دیگر را تغییر دهد. چیزی در پشت صحنه وجود دارد که مردم از آن اطلاع ندارند.

مسئله دیگر حذف برنامه های بودجه ملی توسط اشرف غنی است. برنامه هایی که در آن پول لازم برای پروژه های ویژه نمایندگان مجلس در نظر گرفته شده است. در طول مبارزات انتخاباتی ، وکلا قول دادند پروژه هایی را برای کسب رای مردم اجرا کنند و اکنون آنها باید با دریافت بودجه دولت این وظایف را انجام دهند. موضوعی که نه قانونی است و نه مربوط به کار پارلمانی وکلا است. وظیفه وکیل این نیست که پروژه های توسعه را شروع کند. بلکه تدوین و تصویب قوانین ، نظارت بر عملکرد دولت و مشروعیت بخشیدن به ترکیب کابینه است.

اشرف غنی؛ رئیس جمهور می گوید وکلا می خواهند برای بیش از 2000 پروژه خود بودجه تعیین کنند. این ادعا توسط رئیس مجلس رد شد و نمایندگان آن را اتهامی بی اساس خواندند.

موضع دیگر آقای غنی که موجب خشم نمایندگان پارلمان اروپا شد این بود که نمایندگان پارلمان اروپا گفتند که آنها قدرت دیگری جز رد یا تصویب بودجه ندارند و نمی توانند محتوای آن را تغییر دهند.

با این حال ، جنگ فعلی عوامل دیگری نیز دارد. اظهارات امرالله صالح درباره فساد پارلمانی و همچنین مصاحبه جنجالی همسر اشرف غنی که در آن ، ضمن تفسیر پارلمان به عنوان یک چانه زنی توسط وکلا ، وی تأکید کرد که نامزدهای رد صلاحیت شده ، به ویژه نامزدهای زن به کار خود ادامه می دهند. این مواردی است که خشم و اعتراض نمایندگان را برانگیخته است.

سند بودجه اکنون به اهرم قدرتمندی برای نمایندگان مجلس تبدیل شده است و با استفاده از آن بیشترین فشار را به دولتی می آورد که بدون تصویب بودجه قادر به پرداخت حقوق پرسنل خود نیست و بسیاری از برنامه های منظم و پروژه های زیربنایی آن به حالت تعلیق درآمده است. و متوقف خواهد شد

نکته مهم این است که نمایندگان مجلس از حقوق و اختیارات قانونی خود برای تحت فشار قرار دادن دولت کاملاً استفاده می کنند و به نظر می رسد تا زمانی که دولت آماده انجام معامله سودآور با نمایندگان مجلس نباشد ، دولت نمی تواند این مرحله نفسگیر را پشت سر بگذارد. .

صرف نظر از مشروعیت یا عدم مشروعیت اختلاف فعلی ، ما باید با دولتی روبرو شویم که از ابتدای انتخابات تا آخرین روز کاری مجلس ، همیشه سعی دارد سلطه و اقتدار خود را به قوه مقننه تحمیل کرده و برخی از اعتبار خود را بازگرداند. ، استقلال و اطمینان مجلس نمایندگان در برابر استبداد و انحصار غیرقانونی ارباب ارگ.

نرگس اعتماد – جمهوری

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *