[ad_1]

زلمای خلیل زاد ، فرستاده ویژه آمریکا برای صلح در افغانستان می گوید دلیل جنگ در افغانستان عقب نشینی نیروهای آمریکایی نیست ، بلکه این کشور از 43 سال گذشته در جنگ بوده است.
به گزارش آژانس جمهوری؛ زلمای خلیل زاد در یک سمینار آنلاین که روز پنجشنبه (24 مه) به میزبانی انستیتوی بیروت برگزار شد ، گفت که طالبان حتی در زمان حضور آمریكا در افغانستان نیز پیشرفت كرده اند.
“حقیقت این است که افغانستان 43 سال درگیر جنگ بوده است. اینطور نیست كه افغانستان یك كشور صلح آمیز باشد و هم اكنون میدان جنگ است زیرا ما می رویم. طالبان هر ساله حتی در زمان حضور ما در آنجا پیش می روند. “
آقای خلیل زاد از ازبکستان در این سمینار که قرار است اجلاس بین نمایندگان چندین کشور برگزار شود ، شرکت کرد.
در این نشست محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان ، عمران خان نخست وزیر پاکستان ، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ، زلمای خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و جوزف بوریل وزیر خارجه اتحادیه اروپا حضور داشتند.
صدا و سیما گزارش داد که زلمای خلیل زاد از سایر کشورهای منطقه و جهان خواست تا از روند صلح افغانستان حمایت کرده و کشور را به سمت آینده بهتر سوق دهند.
“البته ، با توجه به تاریخ مدرن افغانستان ، بسیار آسان است که بدبین باشیم و بگوییم که سناریوی احتمالی جنگ طولانی در افغانستان است ، افغانها متحد نخواهند شد ، کشورهای منطقه همکاری نخواهند کرد و بنابراین ناآرامی ها و وحشت ادامه خواهد یافت “با توجه به تاریخ مدرن ، پیش بینی آن بسیار آسان است. اما من به آینده دیگری فکر می کنم. آینده ای که به اعتقاد من همه باید با هم از آن حمایت کنیم.”
زلمای خلیل زاد همچنین گفت که برای اولین بار ، گروه های درگیر در افغانستان در حال مذاکره هستند.
خلیل زاد از توافق حاصل از توافق نامه طالبان و ایالات متحده در قطر در فوریه سال گذشته دفاع کرد و گفت طالبان گفته اند بدون امضای چنین توافق نامه ای درباره خروج نیروهای آمریکایی با دولت افغانستان صحبت نخواهند کرد.
ایالات متحده و ناتو توافق کرده اند که بر اساس توافقنامه دوجانبه ، همه نیروهای خود را از افغانستان خارج کنند. تاریخ عقب نشینی همه نیروها توسط کاخ سفید در 11 سپتامبر اعلام شد ، اما سپس رئیس جمهور آمریکا جو بایدن گفت که این روند تا پایان ماه اوت به پایان خواهد رسید.
با عقب نشینی نیروهای ناتو و آمریكا در اول ماه مه ، حملات طالبان شدت گرفت و این گروه ده ها منطقه را تصرف كرد.در نتیجه خشونت ها ، هزاران نفر مجبور به ترك خانه ها و مناطق خود شدند.
سازمان ملل گفته است که در صورت ادامه وضعیت و رسیدگی به آوارگان ، افغانستان احتمالاً با یک بحران انسانی روبرو خواهد شد.
آژانس جمهوری – کابل
[ad_2]