[ad_1]

اشرف غنی؛ رئیس جمهور صبح پنجشنبه (27 آوریل) در راس یک هیئت عالی دولت برای بررسی وضعیت عمومی این ولایت وارد قندهار شد.
کاخ ریاست جمهوری گفت که رئیس جمهور و هیئت همراه در فرودگاه بین المللی احمد شاه بابا مورد استقبال مقامات ، بزرگان و افراد تأثیرگذار قرار گرفتند.
در حالیکه طالبان اخیراً حملات خود را در این استان افزایش داده اند ، رئیس جمهور در حال ورود به قندهار است.
از طرف دیگر ، وحید عمر؛ مشاور ارشد اشرفوگانی روز گذشته در بیانیه ای با اشاره به سفر طالبان به پاکستان و بازگشت هیئت دولت گفت: “پس از بازگشت هر دو تیم مذاکره کننده به خانه ، بهتر است دور بعدی گفتگوها در قندهار برگزار شود.” در کابل
عمر در توئیتر خود نوشت: “ما این مشکل را از کابل و شما از اسلام آباد می گیریم. ما در مسجد خرقه مبارک آماده می شویم.”
پیش از این ، والی بامیان آمادگی خود را برای میزبانی گفتگوهای صلح در این ولایت اعلام كرده بود. اما به دلایل سیاسی ، قومی و مذهبی بعید است که دو مذاکره کننده به این پیشنهاد گوش فرا دهند. بر این اساس ، طبق توئیت وحید عمر ، گزینه مطلوب دولت برای این منظور قندهار است.
قندهار در تاریخ سیاسی و تجربه رهبران پشتون افغانستان دارای جایگاهی بی نظیر است که نمی تواند جایگزین یک شهر دیگر شود. قندهار مرکز قدرت ، زادگاه شاهان و سلاطین و ستون اصلی نفوذ و سلطه سنتی رهبران قبایل پشتون در بیشتر فصول تاریخ معاصر افغانستان بوده است.
از نظر طالبان ، این شهر از اهمیت استراتژیک و به تعبیری پایتخت قدرت سیاسی و معنوی این گروه در دوران امارت برخوردار است.
در زمان حکومت امیر ملا عمر ؛ بنیانگذار طالبان و امیرالمومنین در قندهار مستقر است ، جایی که وی بیش از 90 درصد کشور را اداره می کند.
از سوی دیگر ، قرارگیری مکانی مقدس به نام خرقه مبارک که لباس منسوب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) را در خود جای داده است ، همچنین از نظر رهبران مذهبی سنتی و پشتون به این شهر اهمیت و جایگاه مقدس بخشیده است. برخلاف بامیان که به دلیل وجود مجسمه های غول پیکر بودا و تاریخ ، تمدن و فرهنگ بی نظیر ، همیشه یک شهر “آتئیستی” از پشتون های افراطی ، به ویژه طالبان قلمداد می شده است. این نگرش یکی از بی نظیرترین میراث فرهنگی بشری را در این شهر نابود کرد.
با این حساب ، اشرف غنی برای تأکید بر اهمیت و موقعیت این شهر در میان اصرار دولت بر لزوم گفتگوهای صلح در افغانستان ، به قندهار رفت. انتظار می رود این سفر زمینه ساز موج عمده ای از تلاشهای گسترده سیاسی و تبلیغاتی برای ترغیب طالبان به ادامه مذاکرات در قندهار شود.
این نمادین است که انتخاب قندهار به عنوان مرکز گفتگوهای صلح و در آینده ، مکانی برای توافق دو نیروی پشتیبان پشتون برای پایان جنگ معنی دار و معنی دار است. زیرا اگر طالبان پیشنهاد دولت را بپذیرند ، قندهار می تواند به نقش تاریخی خود در مارك كردن یك فصل مهم دیگر در تاریخ سیاسی افغانستان و در هر دو طرف بازی كه تصمیم گیرندگان ، برنامه ریزان و استراتژیست های اصلی آن پشتون ها هستند ، بازگردد. آنها می توانند آشتی سنتی را به سبک قبایل پشتون در قندهار پایه ریزی کنند.
با این حال ، سفر رئیس جمهور به قندهار در حالی انجام می شود که به گفته منابع دولتی ، این استان اخیراً صحنه جنگ خونین و مهلکی بین نیروهای دولتی و طالبان بوده است که در آن صدها شبه نظامی طالب کشته شده اند.
این دومین جنگ بزرگ طالبان از زمان ظهور نیروهای این گروه است که استان جنوبی هلمند را اشغال کرده اند ، اما دوباره شکست خورده است.
از این دیدگاه ، می توان نتیجه گرفت که رئیس جمهور میدان جنگ قندهار به دنبال راهی برای آشتی با طالبان است. سازش مبتنی بر سنت پشتونوالی با آمیزه ای از حرمت خرقه مبارک. دو نیرویی که هویت سیاسی و قومی پشتون را بنا نهاده اند و پایه های سیاست افغانستان طی صد سال گذشته ، همان هویت دوگانه سنت و مذهب را تشکیل داده اند.
علی موسوی جمهوری است
[ad_2]