[ad_1]

مقامات نهادهای رسانه ای افغانستان با استناد به سومین سالگرد شهادت سید مهدی حسینی ، روزنامه نگار خبرگزاری جمهوری ، می گویند که دولت در بررسی قتل روزنامه نگاران سهل انگاری کرده است.
سید مهدی حسینی ، خبرنگار خبرگزاری جمهوری ، هنگام حمله به یک برنامه خبری در تاریخ 28 ژانویه 2017 در یک حمله تروریستی در غرب کابل کشته شد.
اگرچه سه سال از شهادت سیدمهدی حسینی ، خبرنگار خبرگزاری جمهوری می گذرد ، در حمله تروریستی به مرکز تبس ، دولت هنوز عاملان این حادثه را شناسایی و دستگیر نکرده و هیچ توجهی به خانواده وی نکرده است.
مقامات دفاعی روزنامه نگاران دولت را به سهل انگاری در تحقیق در مورد قتل روزنامه نگاران متهم کرده و گفته اند که اگر دولت درباره قتل روزنامه نگاران تحقیق می کرد ، روزنامه نگاران امروز دیگر هدف تروریست ها قرار نمی گرفتند.
مجیب حلواتگر ، رئیس اجرایی یا حامی رسانه آزاد گفت: “سه سال پیش ، دولت افغانستان موضوعاتی را مطرح كرد كه گویا به شبكه هایی رسیده است كه حملات تروریستی به رسانه ها و مراكز فرهنگی را انجام می دهند ، اما متأسفانه به روشی خاص.” افغانستان ، روبروی آژانس جمهوری. “هیچ اقدامی در مورد هفتمین حمله جدی به آژانس صدای افغانستان و مرکز تبس انجام نشده است.”
آقای هالوتگر گفت: “دولت در این زمینه سهل انگاری کرده و هنوز این حمله خونین را نه به نهادهای مدافع روزنامه نگاران و نه به خانواده های شهدا گزارش نکرده است.”
وی افزود: “سه سال پس از هفتمین حمله تروریستی شدید به آژانس صدای افغان که منجر به شهادت سید مهدی و شماری دیگر از روزنامه نگاران و فرهنگیان شد ، نه تنها اوضاع بهبود نیافته بلکه وضعیت بخش رسانه به طور کلی خراب شده است.” ، او گفت. “در ماه های اخیر ، ما شاهد قتل های هدفمند روزنامه نگاران و کارگران رسانه ای بوده ایم.”
نی با انتقاد از دولت گفت: “وضعیت فعلی نشان می دهد كه آزادی بیان برای دولت در اولویت نیست ، زیرا این نگران است كه دستاوردهای خون شهدا برای آزادی بیان و سرمایه گذاری عظیم جامعه جهانی در آزادی بیان آسیب دیده باشد. “زباله ها را افزایش دهید و همزمان حقوق تعیین شده توسط مردم در قانون اساسی را نقض کنید.”
“اگر مواردی مانند پرونده هفتم به طور جدی بررسی شده و عاملان آن به دلیل اقدامات خود مجازات می شدند ، مطمئناً شاهد وضعیت فعلی روزنامه نگاران و رسانه ها نبودیم. دولت در این زمینه سهل انگاری کرد. “این علنی نشده است ، که امروز این دستاورد بزرگ (آزادی بیان) را به خطر می اندازد.”
از سوی دیگر ، روزنامه نگاران در کشور خواستار تحقیق در مورد حملات تروریستی به رسانه ها و روزنامه نگاران شده اند و می گویند دولت نباید این موارد را به راحتی نادیده بگیرد.
خبرنگار خامه پرس ، مهدی علوی نژاد به خبرگزاری جمهور گفت: “من چندین سال است که شهید سید مهدی حسینی را می شناسم ؛ او جوانی سخت کوش و سخت کوش بود ، شهادت وی ضرر بزرگی در جامعه رسانه ای افغانستان است.”
آقای علوی گفت: “انتظار ما از دولت این است كه نباید به سادگی حملات تروریستی به روزنامه نگاران را نادیده گرفته و به رسانه های افغانستان اطمینان دهد كه با در نظر گرفتن پرونده های شهدا برای آزادی بیان ، دیگر صدای اطلاعات ساكت نخواهد شد.” نژاد
کمال افغانستان ، خبرنگار تلویزیون شمشاد که یکی از قربانیان هفتمین حمله تروریستی شدید در سال 1396 در مرکز تبس بود ، گفت: “حتی یک حادثه تروریستی توسط دولت بررسی نشده است و ادامه این وضعیت نگران کننده است.” خبرگزاری جمهور گفت ، برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی
افغانستان گفت: “سه سال پیش ، ما یک همکار خوب خود ، سید مهدی حسینی ، را در خبرگزاری جمهور از دست دادیم و من به شدت زخمی شدم ، اما متأسفانه هنوز نمی دانم که این حمله چگونه و برای چه هدفی اتفاق افتاد.” “این اتفاق افتاد ، که منجر به شهادت بسیاری از روزنامه نگاران و هموطنانمان شد.”
وی گفت: “من به عنوان یک قربانی این حادثه خونین ، بار دیگر از دولت می خواهم که عاملان این حمله تروریستی را به محاکمه بکشاند.”
روز پنجشنبه (28 ژانویه 2017) یک حمله انتحاری به مرکز فرهنگی تبس و مقر آژانس صدای افغان (AVA) در غرب کابل 41 شهید و 84 زخمی برجای گذاشت که از جمله آنها شهید سید مهدی حسینی خبرنگار خبرگزاری جمهور است.
این حمله پس از برنامه ای در مرکز در ارتباط با ششمین مهم یا سالگرد حمله ارتش سرخ سابق به افغانستان صورت گرفت.
محمد رکیب فیاض – آژانس جمهوری
[ad_2]