[ad_1]
به گزارش جمهور نیوز ؛ این شورا همچنین روز سه شنبه (7 سپتامبر) بر اعطای حقوق برابر به شهروندان ، از بین بردن همه اشکال تبعیض و اعطای حقوق سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی به زنان مطابق قوانین شرعی تأکید کرد.
محمد اکبری ، عضو شورای علمای شیعه کشور ، گفت: “ما خواهان یک افغانستان مستقل و متحد با جایگاه شایسته در سیستم بین المللی هستیم ؛” اجتماعی در همه زمینه های پیشرفت علمی و اقتصادی “.
استاد اکبری ، اعمال همه انواع تبعیض ، ناسیونالیسم استبداد و استبداد ، بدون شک به اخوان اسلامی و وحدت ملی آسیب جدی می رساند و قطعاً وحدت ملی بدون رعایت عدالت اجتماعی محقق نخواهد شد.
به گفته وی ، شورای علمای شیعه به شدت می خواهد همه اقوام ، اقشار و پیروان مذاهب اسلامی ساکن در این کشور از امتیازات برابر به عنوان شهروندان برابر برخوردار شوند و هیچ بخشی از ملت را در آزادی سیاسی ، اقتصادی ، اداری و مذهبی محروم نکنند. …
آقای محسنی همچنین گفت که هدف جلسه امروز شورای علمای شیعه در کابل تأکید بر ایجاد حکومت اسلامی فراگیر و مشارکت همه اقشار جامعه در ساختار جدید دولت است.
وی تاکید کرد که دولت جدید باید افراط گرایی مذهبی در کشور را متوقف کرده و برادری اسلامی را تشویق کند. زیرا هرگونه افراط گرایی مذهبی به نفع کشور نیست و کشورهای منطقه و جهان با آن برخورد نمی کنند.
به گفته وی ، اگر ساختار عادلانه باشد ، مردم در کنار دولت خواهند بود و از آنها حمایت می کنند. در غیر این صورت ، هر ساختار حکومتی شکست می خورد.
مرضیه کاظمی ، نماینده حوزه های علمیه زنان در این نشست ، نیز گفت که به رسمیت شناختن مذهب شیعه ، دیدگاه زنان در مورد احترام و احقاق حقوق علمی ، سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی زنان در دولت جدید باید مورد توجه قرار گیرد ؛ زیرا زنان نسل های حال و آینده را تغذیه می کنند و می توانند جامعه را به سمت تکامل سوق دهند.
خانم کاظمی گفت: “ما می خواهیم تحریک طالبان (TTP) و دولت آینده توجه ویژه ای به خواسته های ما داشته باشند و با زنان به شیوه ای سالم رفتار کنند. برای آینده کشور تبعیض قائل نشوید و به آن کمک نکنید.”
پروفسور فیاض ، یکی دیگر از علمای شیعه ، نیز به یاد می آورد که پس از تحول جدید ، دولت ملی افغانستان به وضعیت خود باز می گردد. آنچه برای مردم ما اهمیت دارد اقتدار ملی و بین المللی است. این قدرت زمانی برمی گردد که حقوق مردم تأمین شود و همه مردم از دولت حمایت کنند.
به گفته وی ، دولت آینده باید دین اعتدال را در تاریخ خود قرار دهد و با این کشور که در حال حاضر از طریق گفتگو با طالبان در دره پنجشیر مواجه است برخورد کند و هر دو طرف باید تسلیم شوند.
عبدالقادر عالمی همچنین گفت: “ما خواهان حاکمیت همه جانبه و فراگیر هستیم تا همه اقوام و مذاهب ساکن روی زمین چهره خود را در آینه دولت ببینند. زنان نیمی از جامعه هستند. حضور و مشارکت زنان در دین یک ضرورت عینی است ما می خواهیم حقوق همه رعایت شود. ”
آقای عالمی افزود که ما همچنین می خواهیم دین جعفری توسط دولت آینده افغانستان به رسمیت شناخته شود. ما به فقه حنفی احترام می گذاریم و خواهان برادری نه تنها در میان مسلمانان افغانستان ، بلکه در بین اهل کتاب نیز هستیم.
به گفته وی ، علمای شیعه می خواهند دولت آینده اطمینان حاصل کند که قانون شیعیان درباره وضعیت شخصی همچنان پابرجاست و در عمل به کار گرفته می شود.
شورای علمای شیعه همچنین با صدور قطعنامه ای از طالبان خواسته است که به اعلامیه دولت ، امنیت ، اقتصاد توجه کرده و زمینه کار و تمرکز بر اعتدال را فراهم آورند.
در این قطعنامه آمده است که دولت جدید باید ذهنیت ، اعتقادات و روح اخوان اسلامی را بالا ببرد و پذیرش متقابل را تقویت کند تا از صلح پایدار در کشور اطمینان حاصل شود. نخبگان و دانشمندان از هر قومیت باید بتوانند در نهادهای دولتی حضور داشته باشند.
به رسمیت شناختن مذهب جعفری ، حمایت از حقوق زنان در امور سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، آموزشی و فرهنگی مطابق قوانین شرع.
شورای علمای شیعه همچنین خواستار مشارکت در تصمیمات مهم ملی شد و تأکید کرد که بر این اساس ، این شورا به نمایندگی از جامعه شیعیان افغانستان مذاکره با طالبان را آغاز خواهد کرد.
این سومین نشست مشورتی علمای شیعه است. این شورا بیش از 20000 عضو و بیش از 60 مرکز در سراسر کشور دارد.
خبرگزاری جمهوری – کابل
[ad_2]