عمران خان: ما برای صلح در افغانستان همه کار می کنیم ، به جز اقدامات نظامی علیه طالبان

[ad_1]

عکس: رویترها

عکس: رویترها

عمران خان ، نخست وزیر پاکستان در واکنش به وضعیت فعلی افغانستان گفت: اگر طالبان با زور کنترل تمام افغانستان را در دست بگیرند و کنترل آن کشور را به دست بگیرند ، ارتش پاکستان اقدامی نمی کند و ما مرزها را می بندیم.
وی افزود: پاکستان می خواهد با کشورهای آسیای میانه تجارت کند و از طریق افغانستان با این کشورها ارتباط برقرار می کند.
به گفته وی ، توافق نامه های تجاری با برخی از کشورهای آسیای میانه امضا شده است ، اما اگر جنگ داخلی در افغانستان ادامه یابد ، این فرصت ها از دست می رود.
وی گفت: “ما به دولت افغانستان و رئیس جمهور پاکستان اطمینان می دهیم که از روند صلح حمایت می کنند و به افغانستان ثابت می کنیم که پاکستان برای این کار تمام تلاش خود را کرده است.”
وی افزود: تماس ها و تماس هایی بین آژانس های اطلاعاتی پاکستان و افغانستان وجود دارد و اطلاعات لازم در حال تبادل است.
عمران خان گفت: “فرمانده ارتش ژنرال کمار جاوید بایوا دائماً با مقامات سیاسی و نظامی افغانستان در تماس است ، اما متأسفانه در افغانستان این احساس وجود دارد که پاکستان باید اقدامات بیشتری انجام دهد. ناامیدکننده است که ما را به اختلاف متهم می کنند. ما اقدامات صلح در افغانستان ، به استثنای اقدامات نظامی علیه طالبان.
وی گفت پس از حمله تورا بورا چند صد عضو القاعده به پاکستان آمده بودند. در آن زمان محدودیتی در مرز طولانی پاکستان و افغانستان وجود نداشت. شمشیربازی اکنون در مرزها برقرار شده است.
وی گفت: “اگر طالبان با زور به افغانستان حمله کنند ، مرز مشترک ما با افغانستان باید کاملاً بسته شود و بستن مرز برای دور ماندن از درگیری افغانستان و جلوگیری از ورود غیرقانونی پناهندگان ضروری است.”
به گفته خان ، پاکستان و هند بزرگترین بازارهای جهانی در منطقه هستند. من به روابط بهتر با هند در آینده متعهد هستم و امیدوارم که روابط با هند بهتر شود. من هندوستان را بهتر از هر پاکستانی می شناسم. به محض رسیدن به قدرت ، با نارندرا مودی تماس گرفتم و گفتم که بزرگترین هدف من از بین بردن فقر است ، اما تلاش ها برای بهبود روابط با هند بی نتیجه ماند.
وی گفت: “اگر مودی با نخست وزیر دیگر هند جایگزین می شد ، حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو امکان پذیر بود.”
خان افزود: “متأسفانه دولت های قبلی پاکستان ایالات متحده را غیرممکن کرده اند ، این امر منجر به بی اعتمادی بین دو کشور شده و مردم هزینه های زیادی را برای روابط پاکستان و آمریکا پرداخت کرده اند.”
وی گفت: پاکستان و ایالات متحده در مورد افغانستان دیدگاه مشترکی دارند و ما می خواهیم روابط ما با ایالات متحده براساس اعتماد و اهداف متقابل باشد. با این حال ، پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ، نمی توان روابط نظامی بین دو کشور را توصیف کرد.
عمران خان یادآور شد: ما می خواهیم روند آشتی سیاسی در افغانستان قبل از خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور پایان یابد. طالبان عقب نشینی آمریکا را یک پیروزی می دانند و از نفوذ پاکستان بر طالبان کاسته اند.

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *