[ad_1]

اشرف غنی؛ رئیس جمهور گفت که کار او تحویل قانونی دولت به جانشین خود ، بر اساس خواست مردم است و با طرح این س ،ال ، “اگر این اتفاق نیفتد ، آیا شما فسخ دولت را می پذیرید؟” ، احتمال تشکیل دولت موقت. امتناع کرده است.
آقای غنی در سفر خود به ننگرهار گفت که این مسئله شخصی نیست بلکه مسئله سیستم و آینده مردم افغانستان است.
امرولا صالح در ننگرهار گفت که در روند صلح مذاکرات ، دولت افغانستان تنها یک شرط دارد و آن دستیابی به قدرت از طریق انتخابات و رأی دادن با نمایندگان مجلس است.
این در حالی است که آتا محمد نور؛ آقای غنی ، والی سابق بلخ و متحد سابق انتخابات ، اخیراً گفت: “ما حتی به دولت موقت و انتقالی فکر نکرده ایم ، اکنون یکی از فرصت های ما این است که به آن فکر کنیم و این طرح را ارائه دهیم و اگر” بله ، بیایید تقویت کنیم. “
آقای نور تنها کسی نیست که در مورد دولت موقت یا انتقالی به عنوان یکی از گزینه های صلح صحبت می کند. ظاهراً فرستاده صلح آمریكا در افغانستان نیز این طرح را در مأموریت فعلی خود در منطقه و كابل فاش كرده است.
بر این اساس ، هیئت های دولت و طالبان باید در سه ماه آینده در مورد بازسازی قدرت و تشکیل دولت موقت به توافق برسند. این زمان باقی مانده برای آخرین نیروهای آمریکایی برای ترک افغانستان است.
خبر ناامیدکننده درباره کاخ ریاست جمهوری این است که دولت بایدن استراتژی ترامپ-خلیل زاد را برای صلح با طالبان به وضوح دنبال می کند و بنابراین اوضاع برای آقای غنی و همکارانش چندان خوشایند نیست.
در همین حال ، آقای غنی اندکی پس از امتناع از دیدار با خلیل زاد در کابل ، به جلال آباد رفت. این مرکز به مرکز استان استراتژیک ننگرهار در شرق افغانستان تبدیل شد. هم او و هم امرولا صالح. معاون وی در جلال آباد گفت که دولت موقت برکنار شده و انتخابات و انتخابات مردمی تنها راه انتقال قدرت است.
اما چرا این پیام توسط جلال آباد صادر شده است؟
جلال آباد برای دولتهای مستقر در کابل همیشه از اهمیت استراتژیک برخوردار بوده است. در تاریخ جدید افغانستان ، جلال آباد پایتخت یا تفرجگاه زمستانی پادشاهان و سلاطینی بوده است که به دلیل آب و هوای مناسب و گرمسیری کابل بر آن حکومت می کردند.
از طرف دیگر ، حرم امان الله خان؛ شطرنج مدرن در افغانستان نیز در جلال آباد است. مردی که اشرف غنی بیشتر در تلاش است او را ارائه دهد و عملکردهای خود را در زمینه ایجاد پیشرفت ، تحول و توسعه نشان دهد.
در چهار دهه گذشته ، جلال آباد یکی از بزرگترین و بزرگترین قیامهای مجاهدین را علیه رژیم کمونیستی در کابل به راه انداخته است که البته به شدت سرکوب شده است.
شاید موقعیت مشابه اشرف غنی با رژیم اشرافی در دوره های اخیر حکومت این رئیس جمهور را بر آن داشته است که پیام بقای جمهوری و مخالفت با دولت موقت جلال آباد را برساند.
علاوه بر این ، احمد ضیا سراج؛ رئیس امنیت ملی اخیراً به مجلس نمایندگان گفته بود که طالبان در تلاشند تا رهبری و کمیسیون های اداری و نظامی خود را از پاکستان به افغانستان منتقل کنند و قصد دارند یک استان یا مرکز شهر را اشغال کنند. وی به جنگ های اخیر در هلمند و قندهار اشاره کرد و گفت که این جنگ ها محدود بوده و طالبان در رسیدن به هدف خود ناکام مانده اند. اما وی تصریح کرد که تمرکز گروه اکنون در ولایت ننگرهار است.
اگر این ارزیابی صحیح باشد ، آقای غنی به جلال آباد رفت تا با نشان دادن معنادار قدرت ، به طالبان و همه طرفداران دولت موقت پیغام دهد که جمهوری او برقرار است و او تا آخر در قدرت باقی خواهد ماند. ” “قانونی” در ننگرهار. و جلال آباد بخشی از حوزه نفوذ و اقتدار وی است.
مسئله دیگر محله جلال آباد با پاکستان است. گفته می شود که این کشور یکی از حامیان اصلی طالبان در مبارزه با دولت و قدرت است و ایده دولت موقت به شدت توسط رهبران اسلام آباد پشتیبانی می شود. در این زمینه ، زلمای خلیل زاد؛ نماینده ایالات متحده برای صلح در افغانستان ، قبل از سفر اخیر خود با كامر جاوید بایوا از كابل ، پاكستان ؛ رئیس ستاد ارتش آن کشور دیدار کرد. این نشست “بسیار مهم” توصیف شد و طرح تشکیل دولت موقت در کابل و راههای دستیابی به آن در هر دو طرف احتمالاً مورد بحث قرار گرفت.
بدین ترتیب ، اشرف غنی ، از ملاقات با خلیل زاد در کابل خودداری کرد ، به جلال آباد ، محله ای در پاکستان رفت و به اسلام آباد پیغام داد که آنچه شنیده صدای جمهوری است و دولت موقت طرحی است که هرگز وجود نداشته است. برای کار.
با این حال ، برای آقای غنی و تیم سیاسی او آسان نیست که با ایده دولت موقت مخالفت کنند. این به این دلیل است که این طرح در حال انجام است و احتمالاً این محور اصلی گفتگوهای صلح بین مقامات دولتی و طالبان در دوحه خواهد بود و بازیگران قدرتمند سیاسی در این کشور با ایده صلح پس از چهار دهه جنگ با عقب نشینی موافق هستند. بازتعریف ساختار سیاسی تاسیس شده.
علی موسوی جمهوری است
[ad_2]