[ad_1]

گروه تکفیری داعش مسئولیت دو انفجار انتحاری روز پنجشنبه در بغداد را که منجر به کشته شدن 32 نفر و زخمی شدن بیش از 100 نفر شد ، بر عهده گرفت.
این مرگبارترین حمله در بغداد طی سه سال گذشته است.
از زمان شکست و اخراج داعش از مناطق تحت کنترل این گروه افراطی در اواخر سال 2017 ، چنین بمب گذاری هایی در بغداد نادر بوده است.
داعش در اوج قدرت خود 88 هزار کیلومتر مربع از شرق عراق تا غرب سوریه را در اختیار داشت و حکومت وحشیانه خود را بر تقریباً هشت میلیون نفر اعمال کرد.
علیرغم شکست داعش ، سازمان ملل در ماه آگوست تخمین زد که بیش از 10 هزار جنگجوی داعش در عراق و سوریه فعال هستند و سلولهای خواب این گروه نیروهای امنیتی را در مناطق روستایی هدف قرار می دهند.
حملات خونین در بغداد که ظاهراً با هدف روشن کردن آتش جنگهای فرقه ای در عراق بحران زده صورت گرفته است ، جهان را دوباره متزلزل کرده است. بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی به این جنایت هولناک پاسخ داده و آن را محکوم کرده اند.
با این حال ، تجربه نشان داده است که محکومیت به تنهایی تروریسم تکفیری را محدود نمی کند ، بلکه عزم و هم افزایی قدرت و قدرت قدرتهای بزرگ جهان را در یک مبارزه صادقانه و واقعی علیه تکفیری و تروریستی که جوامع بشری را تحت تأثیر قرار می دهد ، محدود می کند. بحران ، امنیت ، مصونیت و آزادی را فراهم می کند.
این رویداد در حالی اتفاق می افتد که سرانجام ایالات متحده پس از یک دوره تنش سیاسی و بی ثباتی که به شدت به اعتبار دموکراسی آمریکا لطمه زده است ، در قدرت است و طی آن دونالد ترامپ از خانه قدرت خارج شد تا روح تازه ای ببخشد. پیرمرد 78 ساله جای او را می گیرد.
ترامپ در پیام خداحافظی خود با استناد به “دستاوردهای وی” در طول چهار سال ریاست جمهوری ، تخریب خلیفه داعش و ترور ابوبکر البغدادی را از مهمترین دستاوردهای وی عنوان کرد. در همان زمان ، وی مجدداً قصد ترور ژنرال كاسم سلیمانی را داشت. وی در تاریخ مدرن خاورمیانه از تکفیری ، بزرگترین فرمانده مبارزه با تروریسم دفاع کرد و آن را یکی دیگر از دستاوردهای خود خواند.
با این حال ، کارشناسان جمهوری خواه بر این عقیده اند که کاظم سلیمانی کابوس تروریسم داعش و تکفیری است و ترور وی به پروژه بازگشت داعش و احیای این نیروی شیطانی بسیار کمک کرده است.
بدون شک ، همه کشته شدگان در حملات روز گذشته در بغداد ، ترامپ و جنایت تروریستی وی را به دلیل کشتن فرماندهان ارشد در جنگ علیه تروریسم نمی بخشد. حملات روز گذشته با کابوس وحشتناک بازگشت داعش ، مردم عراق را شکنجه خواهند کرد. کابوسی که اگر به واقعیت تبدیل شود ، جای خالی شخصیت هایی مانند ژنرال قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس ، وی را در قتل ، جنایت و قتل تشویق می کند. با این حال ، میراث ماندگار این فرماندهان سرافراز و تاریخی باقی مانده است و جبهه مقاومت در برابر تکفیر و ترور در خاورمیانه از قبل به اندازه کافی قوی است که می تواند همه زمینه ها را برای بازگشت افراط گرایان به قدرت از بین ببرد.
با این حال حملات روز گذشته در بغداد پیامدهای دیگری نیز دارد که یکی از آنها انتقال قدرت به بایدن است. ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال 2016 صریحاً ادعا کرد که باراک اوباما داعش را ایجاد کرده است. وی اتهام مشابهی را علیه هیلاری کلینتون مطرح کرد.
از سوی دیگر ، ترامپ پس از رویارویی خطرناک خود با ایرانی ها مجبور شد بیشتر نیروهای آمریکایی خود را از آمریکا خارج کند که این امر برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم باعث حمله موشکی به پایگاه های نظامی آمریکا شد و واشنگتن نتوانست پاسخی به آنها بدهد. از عراق بخواهید چندین پایگاه استراتژیک خود را در عراق تخلیه و بسته کند.
بر این اساس ، حملات روز گذشته به داعش در بغداد ، همراه با ظهور مجدد دموکرات ها در ایالات متحده ، زمینه بازگشت نیروهای آمریکایی به عراق را فراهم می کند؟ آیا ائتلاف نظامی آمریكا به بهانه مبارزه با تروریسم برای بازیابی كنترل سلطه آمریكا بر خاورمیانه دوباره برقرار خواهد شد؟ آیا داعش دوباره به عنوان ابزاری قدرتمند برای توجیه این سیاست مورد استفاده قرار خواهد گرفت و میلیون ها نفر دیگر را در معرض کشتارهای هولناک ، فرارهای گسترده ، مهاجرت گسترده ، بی خانمانی ، فقر ، فروپاشی و سایر فجایع قرار خواهد داد؟ وجود دارد؟
هنوز نمی توان به طور قاطع به این س questionsالات پاسخ داد. اما حداقل این اطمینان وجود دارد که عراق هنوز مرکز بحران و مفهوم وقایع بزرگ خاورمیانه و جهان است و ممکن است مهرهای بزرگی در زیر پوست این سرزمین خشم و خون جمع شده و بارور شود.
محمدرضا امینی – جمهوری
[ad_2]