[ad_1]

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که به دلیل ادامه جنگ ها در این کشور ، قاچاق اشیای عتیقه در افغانستان به یک شغل تبدیل شده است.
به گزارش آژانس جمهوری؛ طاهر زهیر روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: “در هیچ کجای دنیا مردم اجازه قاچاق اشیا عتیقه خود را نمی دهند ، اما متأسفانه به دلیل ادامه جنگ ها در افغانستان ، قاچاق اشیای عتیقه به یک شغل تبدیل شده است.”
آقای زهیر قاچاق اشیای عتیقه را اشغال غیرقانونی و درآمد سیاه خواند و از افغانها خواست تا از انجام حفاریهای غیرقانونی ، قاچاق اشیای عتیقه و تخریب تدریجی اماکن تاریخی توسط قاچاقچیان در مناطق خود خودداری کنند.
وی گفت: ما برنامه هایی برای جلوگیری از قاچاق آثار باستانی و حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی داریم ، اما این برنامه ها بدون همکاری و بسیج مردم موفقیت آمیز نخواهد بود.
به گفته وی ، می توان به دلیل توجه عمومی ، میراث فرهنگی را حفظ و از قاچاق میراث فرهنگی جلوگیری کرد.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید بیشتر حفاری های غیرقانونی و قاچاق آثار باستانی در مناطق ناامن انجام می شود.
آقای زهیر گفت: “ما برنامه های زیادی برای حفظ میراث فرهنگی و مرمت برخی از اماکن فرهنگی و تاریخی داریم.”
وی گفت: “اتحادیه بین المللی حفاظت از میراث فرهنگی (IUCN) در آخرین نشست خود چهار پروژه 6 میلیون دلاری را برای افغانستان پیشنهاد داد.” وزیر اطلاعات و فرهنگ.
وی افزود: “این چهار پروژه شامل باستان شناسی و ایجاد پارک باستان شناسی و حفاظت از حصار در کابل ، بازسازی مدرسه سلطان حسین بایکارا در هرات ، نگهداری از قلعه و دروازه بوستون در هلمند و مرمت چندین بنای تاریخی در مرادانی کابل است.” . .
در همین حال ، مناره استان گور اخیراً در میراث فرهنگی جهان اسلام قرار گرفته است.
وزارت امور خارجه اعلام کرد که کمیته میراث فرهنگی این سازمان (سازمان آموزشی ، علمی و فرهنگی جهان اسلام) در سومین جلسه فوق العاده خود پس از بررسی اسناد ارسالی توسط افغانستان برای ثبت مناره غور در میراث فرهنگی جهان ، با او موافقت کرد.
محمد رکیب فیاض – آژانس جمهوری
[ad_2]