چرا همکاری های فرهنگی و آموزشی سعودی در افغانستان؟

[ad_1]

چرا همکاری های فرهنگی و آموزشی سعودی در افغانستان؟

در سفر سه روزه محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجه افغانستان به عربستان سعودی ، تفاهم نامه ای بین عربستان سعودی و افغانستان در هفته گذشته ماه امضا شد.

امضای این تفاهم نامه موجی از احساسات و نگرانی ها را در میان فعالان فرهنگی و تربیتی افغانستان ایجاد کرد ، آنها این تفاهم نامه را افزایش افراط گرایی ، افشای ایدئولوژی وهابیت ، حمایت از تروریسم و ​​تضعیف رویکردهای میانه رو به اسلام دانستند و آن را ورود داوطلبانه خواندند. در تفکر
آنها وهابیت و تنشهای فکری و فرقه ای را می دانند که از مبانی تفکر افراطی ناشی می شود.

در همین راستا ، روزنامه اطلاعات روز در صفحه اجتماعی خود در تلگرام در مقاله ای تحت عنوان “تلاش های عربستان سعودی برای نفوذ به قشرهای آموزشی افغانستان” نوشت: در تفاهم نامه دو کشور افغانستان و عربستان سعودی دو نکته ذکر شده است که اولین نکته انتقال تجربه آموزشی در افغانستان است. و دوم اعطای بورسیه به این کشور است.

اما در این زمینه دو سوال وجود دارد. اولین س isال این است که ، تجربه آموزشی عربستان سعودی که براساس اصول آموزشی جهان است ، چیست؟ و این کشور در این زمینه چه دستاوردهای جدیدی کسب کرده است؟ این روزنامه پاسخ داد: عربستان سعودی که کشوری بسیار عقب مانده و جهان سومی است و از کمبود دانش و دانش رنج می برد ، در این زمینه چه کمکی می تواند به افغانستان کند؟

سوال دوم این است که چرا عربستان سعودی به دنبال بورسیه برای دانشجویان افغان است؟ پاسخ این س isال روشن است ، زیرا ریاض قصد دارد با اعطای بورسیه تحصیلی به جوانان در این کشور شستشوی مغزی داده و آنها را به مبلغین دینی تبدیل کند تا ایدئولوژی وهابیت را توسعه دهد تا بتواند با استفاده از سرزمین های فکری و آموزشی بکر در افغانستان از تروریسم مذهبی استفاده کند. در آسیای میانه برای کاشت

هدف اصلی سفر حنیف اتمر وزیر امور خارجه افغانستان به عربستان سعودی ترغیب این کشور برای استفاده از نفوذ خود در خبرگزاری اطلس با استناد به یادداشتی با عنوان “تلاش عربستان برای نفوذ در م Instسسات آموزشی و فرهنگی” توسط سعید اسحق بود. طالبان در حال مذاکره برای انعطاف پذیری این گروه در موضع میانه رو هستند.

اما مقامات سعودی ، که در 50 سال گذشته رویای تأثیرگذاری بر دولت و سیاست افغانستان را داشته اند ، از فرصت استفاده کرده و از دولت افغانستان امتیازاتی را برای گسترش نفوذ خود و امضای تفاهم نامه همکاری در مهمترین و حساس ترین کشور و نهادهای فرهنگی. آنها امضا کردند.
در بخشی دیگر ، شجاعی می نویسد: امضای تفاهم نامه همکاری با وزیر امور خارجه افغانستان برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادهای فرهنگی گام جدیدی برای عربستان سعودی برای یافتن حمایت در افغانستان است.

خبرگزاری ایرکا افغانستان با انتشار گزارش خبری تحلیلی مختصر با عنوان “امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش عربستان گامی برای گسترش وهابیت در افغانستان” به این موضوع پرداخت.
ایرکا افغانستان می نویسد: در حالی که علما و کارشناسان این کشور بارها از تلاش عربستان برای گسترش وهابیت در این کشور ابراز نگرانی کرده اند ، افغانستان تفاهم نامه همکاری با وزارت آموزش عربستان را امضا کرده است.
در سال های اخیر ، عربستان سعودی تلاش کرده است تا نفوذ فرهنگی و مذهبی خود را در افغانستان گسترش دهد ، که این امر باعث نگرانی علما ، کارشناسان و اعضای پارلمان شده است ، آنها گفته اند که ورود عربستان به سیستم آموزشی افغانستان ، حتی اگر توسط کابل کنترل شود ، عواقب وحشتناک زیادی داشته باشد.

اتاق فکر اسلام تایم با تحلیلی تحت عنوان “چرا شهروندان افغانستان نگران نفوذ عربستان در سیستم آموزشی هستند؟” وی در این زمینه می نویسد: همکاری عربستان سعودی با افغانستان در زمینه آموزش با نگرانی های گسترده ملی در افغانستان روبرو است و بسیاری ورود عربستان سعودی به آموزش و پرورش افغانستان را همکاری آموزشی می دانند که خطرناک است.

این نگرانی توسط سیستم آموزشی سعودی خصوصاً با توجه به گذشته سلفی گرایی و بنیادگرایی مطرح شده است و بسیاری از رهبران ریاض معتقدند گرچه آنها در قالب كمك برای پروژه های عمرانی و ساختمانی ، مدارس و دانشكده ها وارد افغانستان می شوند ، اما اهداف آنها نه تنها در سطح اقدامات عمرانی و ساختمانی ، و همچنین خارج از این اقدامات ، آنها در صدد ترویج آموزه های سلفی و وهابیون در سیستم آموزشی افغانستان هستند.

چندین تحلیل در این زمینه وجود دارد:
1 آنچه در مورد سفر اخیر وزیر خارجه افغانستان به عربستان سعودی و برخی توافقات در زمینه آموزش قابل توجه به نظر می رسد این است که این موضوع همزمان با گفتگوهای دولت کابل و طالبان در دوحه قطر است.

  1. برخی ممکن است معتقد باشند که دولت اشرف غنی پیش بینی کرده است در صورت تکمیل مذاکرات با طالبان و ورود طالبان به عرصه قدرت داخلی در افغانستان ، کشورهایی مانند عربستان سعودی و پاکستان نزدیکترین متحدان خارجی طالبان خواهند بود. این وظیفه دولت کابل است.
    دولت اشرف غنی پیش از این با صدور مجوز برای برگزاری برخی کلاسهای دبستان در مساجد گرین لایت ، به طالبان اجازه داده است تا به وضعیت نسبی خود برگردند و اکنون ، از طریق توافق نامه آموزش با عربستان سعودی ، از دولت خود خواسته است تا نتیجه گفتگوها را نشان دهد با طالبان
    برخی از کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی در تلاش است تا به سیستم آموزشی افغانستان برای پیشبرد عقاید وهابیت در این کشور نفوذ کند ، زیرا گروه های تکفیری جایی در میان مردم افغانستان ندارند بنابراین حاکمان سعودی و برخی کشورهای عربی در تلاشند جنبش های تکفیری را پایه گذاری کنند. ایده ایجاد کنید
    عربستان سعودی که از حامیان و بنیانگذاران اندیشه وهابی طالبان است و علی رغم تمام تلاش هایش نتوانسته جایی برای خود در جامعه حنفی در افغانستان ایجاد کند ، نهادهای آموزشی و فرهنگی را به سمت حذف اندیشه وهابی ، افراط گرایی و رادیکالیسم دینی سوق داده است. اجرا در جامعه حنفی افغانستان.

نکته: علاوه بر این ، عربستان سعودی سعی کرده است با دعوت از مقامات و نخبگان سیاسی و فرهنگی که روابط خوبی با این کشور ندارند ، نظر خود را در مورد خود تغییر دهد.
اولین تفاهم نامه همکاری میان افغانستان و عربستان سعودی در سال 2016 توسط وزیر آموزش عالی وقت فریده مومند و همتای وی از عربستان سعودی ، دکتر احمد بن آل عیسی امضا شد. این تفاهم نامه شامل هجده مقاله در مورد روابط علمی – آموزشی ، تبادل تجربه و تحقیقات مشترک بین دانشگاه های دو کشور ، اعطای بورسیه تحصیلی ، آموزش کارمندان دولت افغانستان در دانشگاه های عربستان ، به ویژه در زمینه های فنی ، فنی و پزشکی و همچنین به عنوان کمک. با دانشگاه های افغانستان به توافق رسید.

حمید شیرزاد – به آژانس جمهوری فرستاده شد

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *