[ad_1]

انفجار مهلک در میان نمازگزاران در مسجدی در ولسوالی خان آباد بار دیگر باعث ایجاد افغانستان شد.
گزارش های اولیه حاکی از کشته و زخمی شدن ده ها نفر در این حادثه تکان دهنده است که نمازگزاران شیعه را هدف قرار داد.
وقوع چنین رویدادهایی در افغانستان بی سابقه نیست. اما این اولین بار است که در طول رژیم طالبان نمازگزاران شیعه مورد هدف قرار گرفته و ترور می شوند.
در دولت قبلی ، چنین انفجارها و کشتارهایی عمدتاً توسط طالبان توسط سرویس های امنیتی و اطلاعاتی دولت وقت نسبت داده می شد. اما در حالی که طالبان اکنون نیروی اصلی را در اختیار دارند ، مشخص نیست که علت مستقیم و اصلی این رویداد فاجعه بار چیست و هدف آن چیست.
با این حال ، می توان ادعا کرد که تکرار چنین قتلهای فاجعه بار امنیت افغانستان تحت کنترل طالبان را به طور جدی تضعیف می کند و بارها نگرانی هایی را در مورد چشم اندازهای امنیتی این کشور ایجاد کرده است.
این یک مانع جدی است ، به ویژه برای دولت طالبان. بر خلاف ادعای آنها ، آنها نمی توانند جنگ را پایان دهند ، ناامنی را متوقف کرده و بر حملات تروریستی و جنبش های فرقه ای گروه های تکفیر غلبه کنند.
جالب اینجاست که در بیشتر انفجارهایی که از زمان تصرف طالبان بر افغانستان رخ داده است ، گروه تروریستی و تکفیری داعش مسئولیت این رویدادها را بر عهده گرفته و عمدتا جنگجویان و مقامات طالبان را هدف قرار داده است که اخیراً مادر ذبیح الله مجاهد را هدف قرار داده است. سخنگوی معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان مورد انفجار بمب قرار گرفت که منجر به کشته و زخمی شدن چندین نفر شد.
بنابراین ، داعش و گروه های وابسته به آن تهدیدی برای امنیت داخلی افغانستان و احتمالاً حکومت طالبان است و اگر طالبان نتوانند به سرعت گروه تروریستی داعش و متحدانش را تصرف کرده و امنیت جهانی را برای همه طبقات ، مذاهب و تامین نیازهای مردم افغانستان تأمین کنند. گروه های مشکوک که قصد بی ثبات سازی افغانستان را دارند ، برتری یافته و اهداف و استراتژی های خود را بر دولت حاکم و اقوام و اقشار کشور تحمیل می کنند.
در این میان ، شکی نیست که داعش ، حتی در افغانستان ، مانند عراق و سوریه در عراق و سوریه ، توسط کشورهای خارجی و سازمان های اطلاعاتی مورد حمایت قرار می گیرد و این حمایت است که به این گروه اجازه می دهد عملیات را انجام داده و حرکات تروریستی را تضمین کند. وابستگی داعش و گروه های مشابه به کشورهای خارجی و سازمان های اطلاعاتی لزوماً طالبان را به عنوان یک گروه حاکم آزاد نمی کند. به همین دلیل ، پس از کشتار وحشیانه نمازگزاران بی دفاع در مسجدی در قندوز ، همه افغان ها می پرسند که طالبان چه می کنند و برنامه آنها برای تأمین امنیت ، مبارزه با تروریسم و نجات افغانستان از تبدیل شدن به یک سوری دیگر چیست؟
دولتها باید به سرعت به این پرسش پاسخ رضایت بخش و مطلوبی بدهند. در غیر این صورت ، مردم به این نتیجه می رسند که طالبان نیز قادر به مهار جنبش های تروریستی نیستند و افغانستان به سرعت در حال تبدیل شدن به سوریه است.
نگرانی جدی و خطرناک این است که رویکردهای فرقه ای گروه های تروریستی و تکفیری که اکنون غیرنظامیان شیعه بی دفاع را هدف قرار می دهند ، مبادا دولت طالبان که با رویکردهای قوی غیر شیعی به قدرت رسیده است و بخش قابل توجهی از مردم افغانستان را تشکیل دهند. نتیجه بگیرند که وظیفه آنها نیست که با بحران کنونی روبرو شوند. زیرا دشمنی با شیعیان لزوماً دشمنی با دیگر مردم افغانستان یا دولت مستقر نیست.
با این حال ، تجربه کشورهایی مانند عراق و سوریه نشان می دهد که اگر داعش و گروه های همفکر کنترل اوضاع را در دست بگیرند و در زمینه امنیت ملی پیشقدم شوند ، همه مردم و دولت حاکم و گروه برنده قربانی می شوند و هیچ کس نمی تواند از نیش فرار کند حملات تروریستی منتسب به داعش ، همراهان و حافظه آن.
به عبارت دیگر ، بدترین سناریو برای همه اقوام و مذاهب در کشور و گروه حاکم این است که افغانستان دومین سوریه شود. همان چیزی که نیروهای شکست خورده در افغانستان و نیروهای وابسته به آنها مانند داعش و دیگر تکفیرها و جنبش های تروریستی برای رسیدن به آن سخت تلاش می کنند.
بنابراین طالبان باید فوراً خود را برای وضعیت جدید آماده کنند و به پرسش صریح مردم افغانستان پاسخ رضایت بخش و واقع بینانه بدهند. در غیر این صورت ، وضعیت بدتر می شود و هیچ یک از شهروندان افغانستان ، اعم از شیعه و سنی ، در رژیم طالبان احساس امنیت نمی کنند ، در حالی که گروه های تروریستی بین المللی نیز فعال هستند.
عبدالمتین فرهمند – جمهوری
[ad_2]