[ad_1]

کمیسیون مستقل حقوق بشر (IHRC) می گوید بیش از 5300 غیرنظامی در شش ماه نخست امسال در افغانستان کشته و زخمی شده اند.
به گزارش جمهور نیوز ؛ بر اساس گزارش جدید کمیسیون مستقل حقوق بشر ، در شش ماهه نخست سال جاری میلادی ، 1677 نفر در نزدیک به 1600 مورد کشته و 3644 نفر زخمی شده اند.
بر اساس این گزارش ، تلفات غیرنظامیان در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 80 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش ، در 6 ماهه نخست سال 154 زن کشته و 350 نفر دیگر زخمی شده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 70 درصد افزایش یافته است.
تعداد کودکان کشته شده 373 نفر و زخمی – 1083 نفر است که تقریباً سه برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر در گزارش خود طالبان را مسئول 56 درصد قربانیان ، عاملان ناشناس 22 درصد ، نیروهای دولتی 15 درصد و گروه تروریستی داعش را 7 درصد متهم کرده است.
مقامات کمیسیون مستقل حقوق بشر (IHRC) بار دیگر خواستار پایان جنگ از طریق گفتگو شدند و از سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین المللی خواستند تا از تمام ابزارهای موجود برای پایان دادن به جنگ در افغانستان استفاده کنند “قبل از این که جنگ وحشتناک کنونی به انسان دوستانه تری منجر شود. فاجعه “.
گزارش حقوق بشر نشان می دهد که 37 درصد تلفات غیرنظامیان بر اثر مین ، خودروهای بمب گذاری شده و مهمات منفجر نشده باقی مانده از جنگ ، 30 درصد از کشتارهای هدفمند ، 18 درصد از حملات موشکی ، 7 درصد از درگیری ها و جنگ های زمینی بوده است. 4 درصد به دلیل حملات هوایی و بیش از 1 درصد به دلیل حملات انتحاری و بقیه به دلیل عملیات شبانه است.
اکثر این قربانیان ؛ حدود 40 درصد در جنوب غربی افغانستان و حدود 18 درصد در قسمت مرکزی کشور ثبت شده است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر (IHRC) در پایان گزارش جدید خود لیستی از پیشنهادات را تهیه کرده است.
وی از طالبان خواست تا به نمایندگی از مردم و منافع کشور به مذاکرات پایبند باشند و هرچه زودتر راه را برای آتش بس پایدار هموار کنند.
همچنین از این گروه خواسته شد تا با زندانیان مطابق با اصول حقوق بشر رفتار کنند ، نه اینکه آنها را در محل مورد آزار و اذیت و جلوگیری از انتقام در مناطقی که گرفته اند ، قرار دهند.
کمیسیون حقوق بشر همچنین از مقامات دولتی خواست اظهارات احساسی کرده و دستوراتی را نقض کنند که اصول حقوق بشر را نقض می کند و از دولت خواست از چنین رویکردهای “تحقیرآمیز و غیرقانونی” خودداری کند.
وی همچنین از دولت خواست که مفاد آن را بررسی کرده و موارد تلفات غیرنظامیان را مورد بررسی قرار دهد و اقدامات دائمی را برای تأمین امنیت بهتر شهروندان ، به ویژه اقلیت های قومی و مذهبی ، علمای دینی ، مدافعان حقوق بشر ، فعالان رسانه ای و جامعه مدنی انجام دهد. .
این کمیسیون همچنین گفت که نقض قوانین جنگ عواقب جدی برای عاملان آن خواهد داشت و در هر صورت قابل پیگرد است.
وی از دیوان بین المللی کیفری (ICC) خواست تا به هیچ نهادی فشار سیاسی وارد نکند و در اسرع وقت به جنایات بین المللی در افغانستان رسیدگی کند.
خبرگزاری جمهوری – کابل
[ad_2]