[ad_1]

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان (کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان) می گوید در مجموع 8500 غیرنظامی تا سال 2020 در این کشور کشته و زخمی شده اند.
به گزارش آژانس جمهوری؛ کمیسیون حقوق بشر افغانستان (کمیسیون حقوق بشر افغانستان) در بیانیه ای که امروز (چهارشنبه) منتشر شد ، گفت که امسال 2،985 غیرنظامی کشته و 5،542 زخمی شده اند.
“مانند سالهای گذشته ، استفاده بی رویه از مهمات خوشه ای ، مین های کنار جاده ای ، کشتارهای هدفمند ، حملات موشکی ، حملات انتحاری ، جنگ های زمینی و حملات هوایی منجر به تلفات شدید و خسارت به جان و مال غیرنظامیان شد.” به طور کلی ، مواد منفجر نشده کشف و ضبط شد “از غیرنظامیان ، به ویژه کودکان”.
براساس این گزارش ، در سال 2020 ، روزانه به طور متوسط 8 غیرنظامی کشته و 15 نفر دیگر زخمی می شوند.
آمارهای ثبت شده توسط این موسسه نشان می دهد که در حدود 21٪ از تعداد تلفات غیرنظامیان نسبت به سال 2019 کاهش یافته است.
به گفته مقامات کمیسیون حقوق بشر ، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 2019 و آغاز حملات گسترده توسط طالبان برای برهم زدن روند کار ، شمار تلفات غیرنظامیان را افزایش داده است. در سال 2019 ، بیش از 10 هزار غیرنظامی کشته یا زخمی شدند.
با این حال ، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت که با وجود ادامه گفتگوهای صلح در سال 2020 ، تلفات غیرنظامیان طبق انتظار کاهش نیافته است.
در ادامه آمده است: “ادامه جنگ و ادامه خشونت ، به ویژه در جریان مذاکرات صلح ، هیچ توجیه منطقی ندارد و طرفین جنگ باید در اسرع وقت درباره آتش بس پایدار ، جامع و جامع توافق کنند.”
طبق آخرین گزارش حقوق بشر ، در سال 2020 330 زن و 565 کودک کشته و 517 زن و 1454 کودک زخمی شدند.
در این گزارش همچنین سال گذشته سالی خونین برای خبرنگاران و کارمندان رسانه خوانده شده و گفته است که در حوادث مختلف در ولایت های کابل ، هلمند ، ننگرهار ، گور و غزنی 11 خبرنگار کشته و 17 تن دیگر زخمی شده اند.
تلفات غیرنظامی
سال گذشته طالبان مسئول 53 درصد تلفات غیرنظامیان بودند ، اما بر اساس گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر از سال 2019 تعداد قربانیان حملات آنها حدود 40 درصد کاهش یافته است.
آژانس معتقد است دلیل این کاهش عدم حملات پیچیده و انتحاری توسط این گروه در شهرهای بزرگ کشور است.
گروه تروریستی داعش همچنین مسئول 5 درصد تلفات غیرنظامیان است که 21 درصد کمتر از یک سال پیش در نتیجه حملات آنها بوده است.
براساس کمیسیون حقوق بشر ، دولت و حامیان بین المللی دولت مسئول 15 درصد از تلفات غیرنظامیان و 16 درصد کاهش تلفات حملات خود هستند.
اما این گزارش نشان می دهد که تعداد قربانیان ، عاملان آن ناشناخته است و هیچ گروهی مسئولیت آن را به عهده نگرفته است ، بیش از دو برابر شده است و به حدود 117 درصد رسیده است ، که به گفته مقامات کمیسیون حقوق بشر نگران کننده است.
در این گزارش اشاره شده است كه كشتارها و كشتارهای هدفمند در سال 2020 به طرز چشمگیری افزایش یافته است ، تعداد زیادی از غیرنظامیان از جمله مدافعان حقوق بشر ، مقامات دولتی ، علمای دین ، روزنامه نگاران و فعالان جامعه مدنی قربانی اکثریت ناشناس شدند.
اگرچه دولت طالبان را مسئول همه این حوادث می داند ، اما این گروه مسئولیت بسیاری از آنها را بر عهده نگرفته است. در برخی موارد ، طالبان دولت را مسئول این حوادث می دانند.
مین گذاری و کشتارهای هدفمند علت بیشترین تلفات غیرنظامیان
طبق دیده بان حقوق بشر ، بیشترین تلفات غیرنظامیان ناشی از مین گذاری و مواد منفجره بوده است که منجر به کشته شدن بیش از 900 نفر و زخمی شدن حدود 1700 نفر شده است که 30 درصد از تلفات غیرنظامیان را نشان می دهد.
حقوق بشر می گوید قربانیان مین های مغناطیسی سال گذشته نیز به اوج خود رسیده اند ، کابل به تنهایی شاهد ده ها کشته غیرنظامی در نتیجه این حملات است ، که هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
بیشترین تلفات غیرنظامیان در سال 2020 پس از مین گذاری ، قتل و کشتار هدفمند. بیش از هزار کشته و نزدیک به 1200 زخمی برجای گذاشت ، که 26 درصد از تلفات غیرنظامیان را نشان می دهد.
براساس گزارش حقوق بشر ، تعداد قتل ها و قتل های هدفمند در مقایسه با سال 2019 تقریباً سه برابر شده است.
حملات موشکی ، حملات انتحاری ، جنگ زمینی ، حملات هوایی و عملیات شبانه به ترتیب از دیگر دلایل تلفات غیرنظامیان ذکر شده است.
حمله به امکانات عمومی و خصوصی
گزارش کمیسیون حقوق بشر بیان می دارد که هم مخالفان مسلح و هم نیروهای دولتی در برخی موارد به تأسیسات دولتی و خصوصی آسیب رسانده اند.
براساس این گزارش ، در سال 2020 ، بیش از 150 مدرسه تخریب ، 9 مدرسه سوخته ، 24 مدرسه و پایگاه نظامی سوخته ، بیش از 100 بیمارستان و درمانگاه آسیب دیده و بیش از 20 بیمارستان دیگر به پادگان و پایگاه نظامی تبدیل شده است .
حذف تیرهای برق ، آنتن شبکه های مخابراتی ، پل ها و جاده ها از دیگر موارد ذکر شده در این گزارش است.
این گزارش با ابراز نگرانی جدی از افزایش تلفات غیرنظامیان از جنگ ، همچنین بر لزوم پایان دادن به خشونت ، برقراری آتش بس و دستیابی به صلح عادلانه و پایدار تأکید می کند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان (کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان) تأکید کرد که طرفین درگیری باید به اصول و هنجارهای اساسی حقوق بین الملل احترام بگذارند ، “بشردوستانه و پاسخگو در قبال اقدامات خود”.
دولت افغانستان و طالبان هنوز در مورد این گزارش توضیحی نداده اند.
آژانس جمهوری – کابل
[ad_2]