[ad_1]

گزارشی به سفارش کنگره ایالات متحده توصیه می کند که ایالات متحده خروج کامل خود از افغانستان را به تعویق بیندازد.
به گزارش آژانس جمهوری؛ در این گزارش تحت عنوان “گروه مطالعاتی افغانستان” آمده است كه كاهش بیشتر نیروهای آمریكایی به پیشرفت گفتگوهای صلح و كاهش خشونت طالبان مرتبط است.
ریاست گروه تحقیقاتی افغانستان را ژنرال بازنشسته جوزف دانفورد ، که روزگاری رئیس ستاد مشترک بود ، و سناتور سابق جمهوری خواه کلی ایوت اداره می شود.
گزارش یک گروه تراجنسی گفته است که عقب نشینی تمام نیروهای آمریکایی در آن زمان می تواند منجر به جنگ داخلی ، بی ثباتی در منطقه و احیای مجدد تهدیدات القاعده شود.
طبق توافق دوحه – بین دولت قبلی آمریكا و طالبان – این گروه باید حملات به نیروهای آمریكایی را متوقف كرده ، سطح خشونت در افغانستان را به شدت كاهش داده و گفتگوهای صلح با دولت افغانستان را ادامه دهد. از سوی دیگر ، ایالات متحده وعده داده است تا اردیبهشت 2021 تعداد نیروهای خود را به تدریج در افغانستان کاهش دهد.
این گزارش تحت عنوان “گروه مطالعات افغانستان” می گوید ایالات متحده نباید “یک پیروزی دو دست به طالبان بدهد”. دولت قبلی در دوران دونالد ترامپ به دلیل دادن امتیازات زیاد به شورشیان طالبان برای پایان دادن به طولانی ترین جنگ آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت.
در این گزارش آمده است كه رعایت این ضرب الاجل می تواند منجر به فروپاشی دولت و از سرگیری جنگ داخلی بدون كاهش خشونت و ادامه گفتگوهای صلح بین دولت افغانستان و طالبان شود.
هفته گذشته پنتاگون گفت که طالبان در توافق صلح با ایالات متحده ، از جمله کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده ، به وعده های خود عمل نکردند.
با این حال ، جان کربی سخنگوی پنتاگون گفت که دولت جدید بایدن همچنان به توافق صلح 2020 که بین ایالات متحده و گروه شورشی امضا شده متعهد است.
“الزامات” صلح پایدار
به گفته رویترز ، ژنرال دانفورد به خبرنگاران گفت كه این گزارش به دستیاران آمریكا به جو بایدن ، رئیس جمهور ، از جمله زلمای خلیل زاد ، مذاكره كننده اصلی آمریكا با طالبان ، منتقل شده است كه “آن را مفید دانست”.
در این گزارش آمده است كه ایالات متحده باید سیاست خود را اصلاح كند تا اطمینان حاصل كند كه گفتگوهای صلح در دوحه ، قطر ، بین طالبان و هیأتی از مقامات دولت افغانستان به راه حلی پایدار برای دهه ها جنگ منجر می شود.
بی بی سی گزارش داد: “دستیابی به صلح پایدار بر اساس مذاکراتی که منافع ایالات متحده را تأمین کند ، باید با تمدید مهلت مقرر در ماه مه آغاز شود.”
نویسندگان می گویند ، این تمدید به دولت بایدن فرصتی می دهد تا در سیاست های خود تجدید نظر کند ، کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی به خشونت طالبان ، پایان دادن به همکاری این گروه با القاعده و پیشبرد مذاکرات در دوحه.
طالبان می گویند جنگجویان القاعده دیگر در افغانستان حضور ندارند و اگر نیروهای خارجی تا اول ماه مه کشور را ترک نکنند ، حملات خود را از سر می گیرند.
براساس این گزارش ، به تأخیر انداختن عقب نشینی همچنین واشنگتن را قادر می سازد تا کمک های غیرنظامی را دوباره طراحی کند و دولت کابل را تشویق می کند تا “نقش مثبتی” در تلاش های صلح و پیشرفت حقوق زنان و اقلیت ها داشته باشد.
این گزارش در حالی منتشر می شود که دولت جدید ایالات متحده روند صلح با طالبان را بررسی می کند.
با این توافق ، خروج نیروها از افغانستان به شرایط حاکم در این کشور و پایان پذیرش القاعده توسط طالبان بستگی دارد.
گزارش گروه مطالعاتی در مورد افغانستان همچنین خاطر نشان می سازد که اگر طالبان پس از اول ماه مه تمدید عقب نشینی نیروهای آمریکایی را نپذیرند ، این می تواند روند صلح در حال ظهور را خاتمه دهد.
دولت بایدن ، مانند دولت قبلی آمریكا ، نیروی نظامی را راه حلی برای افغانستان نمی داند.
دولت ترامپ در ژانویه گذشته تعداد سربازان آمریکایی در افغانستان را از 14000 نفر به 8600 نفر کاهش داد و در تابستان به 4500 نفر افزایش یافت.
ماه گذشته ایالات متحده نیروهای بیشتری را بیرون کشید – درست قبل از روی کار آمدن دولت بایدن – فقط 2500 سرباز در این کشور باقی ماند.
آژانس جمهوری – کابل
[ad_2]