39 عدد ریاضی یا نماد “گمنامی”؟

[ad_1]

39 عدد ریاضی یا نماد

امراله صالح؛ معاون اول رئیس جمهور می گوید به اداره راهنمایی و رانندگی دستور داده شماره 39 را از توزیع پلاک خارج کند.

دلیل این امر این است که افراد از گرفتن پلاک با این شماره خودداری می کنند و همچنین برای عبور از این شماره در شماره سریال پلاک به پرداخت رشوه متوسل می شوند.

در افغانستان چندین سال است که شایعه شده است که شماره 39 تأسف آور است و برخی معتقدند که برابر با “بی آبرویی” است.

شماره 39 هنگامی که شماره سریال پلاک های ثبت نام در افغانستان به جایی رسید که با شماره 39 شروع شد و هیچ کس قصد خرید این اتومبیل ها را نداشت ، به یک موضوع جدی و موضوعی برای اخبار تبدیل شد.

صالح می نویسد که برخی از مشتریان برای رفتن به شماره 39 رشوه می دهند و از دریافت تابلویی با این شماره خودداری می کنند.

این تصمیم نشان می دهد که این خرافات خنده آور اکنون به یک معضل ملی تبدیل شده است. معضلی که به گفته وزارت داخله موجب خسارت مالی یک میلیارد افغانی در اداره ترافیک شده و حتی اعضای لویه جرگه پیمان استراتژیک توسط کرزی تصمیم گرفت که کمیته 39 را لغو و به جای آن کمیته ایجاد کند.

بر این اساس ، معضلی که اکنون آقای صالح برای آن یک راه حل غیر معقول پیدا کرده است توسط خود دولت دامن زده می شود. زیرا نمایندگان یک جرگه بزرگ ملی نیز از نامگذاری کمیته 39 امتناع ورزیدند.

در سال های اخیر ، تعدادی از فعالان اجتماعی حتی کارهایی را برای عادی سازی و برچسب گذاری 39 آغاز کرده اند. اما این کارزارها از حمایت دولت ، دستگاه های رسمی و ارشد قدرت برخوردار نبود و شکست خورد.

اما 39 چیز بیش از یک عدد است؟ هرگز اینطور نیست. 39 مانند همه اعداد ، یک عدد ریاضی است که به هیچ وجه قابل حذف نیست. این یک باور غلط است که برچسب “غیر صادق” دارد و نظم اجتماعی و اقتصادی یک کشور را نقض می کند.

حذف 39 شماره پلاک ، به جای حل مشکل ، مشکل را نیز پاک می کند و نمی تواند به راه حل اساسی و دائمی این چالش کمک کند. مگر اینکه آقای صالح ، با صلابت و اقتدار ، دامنه سیاست کاهش تنش خود را تا جایی گسترش دهد که دیگر مواردی برای استفاده از این مشکل وجود نداشته باشد. آیا امکان دارد؟!

پاسخ روشن است؛ بنابراین به جای حذف 39 ، باید گام عاقلانه تری برای مقابله با فرهنگ بد و حل مشکل اصلی برداشته شود.

یک راه حل عادی سازی استفاده از عدد 39 است. این مستلزم راه اندازی یک کمپین بزرگ ملی است که در آن باید از بالا به پایین جامعه شرکت کنند. دولت و دستگاه های دولتی و امنیتی ، رسانه ها ، مدارس و دانشگاه ها ، شبکه های اجتماعی و عموم مردم باید به این کارزار بپیوندند و برچسب ضد انسانی بودن و رسوائی را از 39 به عنوان یک رقم ریاضی ساده حذف کنند.

ممکن است دشوار به نظر برسد. اما کاملاً امکان پذیر است. به عنوان مثال ، مقامات عالی رتبه دولتی ، نمایندگان مجلس و همه چهره ها و مقامات برجسته می توانند با استفاده از شماره 39 پلاک های خود این خرافات مضحک را از بین ببرند و اعتقاد اکثریت را به تعدادی تغییر دهند.

وزارتخانه های اطلاعات و فرهنگ ، آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز باید در این زمینه اقدام ویژه ای انجام دهند ، شهرت و شرم و احترامی را که پیرامون یک شخصیت و ریشه های اعتقاد عمومی در این زمینه احاطه شده است ، طبقه بندی کنند. برچیده شود.

شرم آور و شرم آور است که حتی مرد دوم کشور قادر به مقابله منطقی با یک خرافات دروغین و بی پروا نیست و به جای فرهنگ سازی که او را هضم کند و او را به عنوان یک شخصیت ریاضی درک کند ، دستور برکناری آنها را می دهد.

بدون شک ، جنگ و پیامدهای ویرانگر آن ، فرهنگ و خرد را تضعیف کرده است ، درست مثل سایر حوزه های زندگی اجتماعی در افغانستان ، و احیای عقاید صحیح ، مبارزه با دروغ و عقاید شرم آور و ترسیم نقشه راه وظیفه دولت است. تدوین ، تصویب و اجرای سیاست ها و استراتژی های قابل اجرا برای نسل جدید افغانستان ؛ اما دولتی که نتواند تصورات غلط توده ها درباره اعداد ریاضی را تغییر دهد ، برنامه ای واضح برای احیای ، ترمیم و نوسازی سازمان عمومی فرهنگ عمومی و اعتقادات ملی دارد و تا چه حد این ظرفیت را دارد و او توانایی ، توانایی و اراده دارد!

نرگس اعتماد – جمهوری

[ad_2]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *